Budapest 2019. Feb. 22. (20:00)

II. MEYBAHAR EST – HAIG YAZDJIAN (??) & YANN KEERIM (GR)


II. MEYBAHAR EST – HAIG YAZDJIAN (??) & YANN KEERIM (GR)

A magyar-görög zenekar egészestés programja, külföldről meghívott zenészbarátaik megtisztelő közreműködésével.

Második alkalommal a Budapesten először fellépő, méltán híres szólista Haig Yazdjian lesz a vendégünk, aki zenészbarátja Yann Keerim közreműködésével egy csodálatosan izgalmas estét ígér számunkra. Igazi kelet-nyugat találkozása lesz, egy felejthetetlen izgalmas este mindenkinek, főleg azoknak akik szeretik az örmény, görög és török zenei hagyományokat!
A program a Meybahar szervezésében a Fonó támogatásával jöhet létre.

HAIG YAZDJIAN (ΑΜ)

A Görögországban élő, örmény származású, és szíriai születésű Haig Yazdjian szólista, énekeszeneszerző, ud (keleti lant) művész. A 80-as évek elején a fiatal Yazdjian szüleivel Szíriából Görögországba emigrált, ahol még fiatal zenészként az elektromos gitár jobban érdekelte mint
hazája legkedveltebb hagyományos hangszere az ud. Később érdeklődése új irányt vett, és olyan zenei felfedezéseket tett, ami pár éven belül Görögország egyik vezető szólistájává emelte ki.

Öt lemeze jelent meg, a legnagyobb görög kiadó, a Libra Music gondozásában. Yazdjian különleges zenei gondolkodásának köszönhetően sajátosan ötvözi a hagyományos örmény zenét, a közel-keleti zene kifejezőeszközeivel és saját ötleteivel.
Ennek köszönhetően olyan nagyszerű előadókkal dolgozott már együtt mint David Lynch, Dave Spillain, Omar Farouk Tekbilek, Djivan Gasparyan, Theodossii Spassov, Enver Izmaylov, Ara Dinkjian, Derya Turkan, Yinon Muallem, Glen Velez, Eleftheria Arvanitaki, Maria Farantouri, Eleni
Vitali, és sokan mások.


Yann Keerim (GR)

Négy évesen kezdett zongorázni, és már 16 évesen megszerezte klasszikus zenei diplomáját. Több mint 350 saját szerzeménye művei számos produkcióban és filmben hallhatóak. Mint zongorista számos jazz és világzenei formációkban megtalálható, többek közt Sokratis
Sinopoulos, Ara Dinkjian, Manos Achinotopoulos, és Haig Yazdjian zenekaraiban. 2013-ban közreműködött az ECM gondozásában megjelent Sokratis Sinopoulos Quartet lemezén az “Eight Winds”-en. Olyan helyeken lépett már fel mint a New York-i Carnegie Hall, vagy a Sydney-i
Operaház.Meybahar szervezésének és a Fonó támogatásának köszönhetően először van szerencsénk Magyarországon élőben hallgatni Yazdjian zenéjét duó felállásban zongora kísérettel.

MEYBAHAR (HU-GR)

A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és Kisázsia menti kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el bennünket lelkünk belső rezdüléséig. A Kelet egyszeri és megismételhetetlen visszhangja.

A magyar-görög zenekar, Marilia Pilti (GR) görög szantúri (a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton (HU) hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duóján alapszik, ami tökéletes zenei párt alkotva, mindig egy különleges atmoszférát teremt maga körül a színpadon.
A zenekar duó, trió, kvartett és teljes öttagú felállásban, valamint különleges alkalmakra meghívott vendégművészekkel lép fel.

Marilia Pilti – görög szantúr
Kopcsik Márton- hegedű, zengőhúros brácsa
Takács Péter – tabla
Varga Merse – keretes dob, doholla
Krolikowski Dávid – ütőhangszerek

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek