Zsámbék 2023. May. 27. (18:00)

II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL/ FELEFÁNT Szendrői Csaba – Tóth András duó


II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL/ FELEFÁNT Szendrői Csaba – Tóth András duó

FELEFÁNT
Szendrői Csaba – Tóth András duó
Elefánt dalok pillanat szülte hangulattöredékekkel

Az Elefánt a 2010-es évek egyik legnépszerűbb hazai zenekara, de ezt mindenki tudja. Azt már talán kevesebben, hogy az alternatív rocktól a posztsanzonos világig sok mindenben otthonos formáció eredetileg duóként indult, még Szombathelyen, az együttes bölcsőjében. Szendrői Csaba énekest és Tóth András gitárost még a kezdeti, szombathelyi időkben is volt, hogy otthoni zenésztársak, barátok segítették, de 2012-ig főként ketten írták a dalokat. Aztán az elmúlt évtizedben a szépen és gyorsan növekvő, népszerűsödő zenekar mellett alkalmanként ismét visszatérnek a duóformációhoz is. A FELEFÁNT leginkább kedvelt Elefánt-dalokat játszik, minimális hangszereléssel, de előkerülnek Szendrői Csaba versesköteteiben szereplő költemények átdolgozásai is.

Az Elefánt a szombathelyi gyökerek után a 2010-es évek elején Budapesten alakult komoly zenekarrá, a Kodály Method-videóprojekt kapcsán állt össze a mai formájában ismert zenekar. Már jó pár Elefánt zenekari év volt a hátuk mögött, amikor ismét felmerült, hogy ketten, az alapítók is zenélhetnének újra. A FELEFÁNT gitár-ének, esetleg dobgép köntösben tálal népszerű Elefánt-dalokat, a pillanat szülte hangulattöredékekkel megspékelve. Ezek mellett időnként előkerül egy-egy kiadatlan szerzemény, egy-két feldolgozás is és Szendrői Csaba köteteiben szereplő művek úgyszintén. A közvetlen és családias hangulat mellett improvizatívabb és spontánabb koncertek ezek, de a Szendrői-Tóth féle zenélésre ez már az
elején is jellemző volt. Ezeken a koncerteken bármikor történhet valami váratlan zenei impulzus, általában sodródnak is ezzel, ettől válik bensőségessé, természetessé, intimmé, váratlanná, így a közönség számára is felszabadítóvá.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek