Neoton 1000
Budapest 2020. febr. 08. (20:00)

j(A)zz! - Exit Universe


j(A)zz! - Exit Universe
Közreműködik:
  • Susana Sawoff - ének, zongora
  • Raphael Meinhart - marimba, vibrafon, drum pad, szintetizátor, ütőhangszerek, glockenspiel

Mi marad, ha véget ér egy szerelem? Susana Sawoff és Raphael Meinhart számára a válasz: a zene. Művészként újjáegyesülve létrehozták az EXIT UNIVERSE duót, s bemutatkozó lemezük, a Because the World is Round (Mivel a világ kerek), kettejük egyedülálló szimbiózisát bizonyítja. Az album tizenhárom dalának tökéletesen kiegyensúlyozott hangzásképeiben megindító intimitás és érzelmi mélység tárul fel. Zenéjük a jazz, az indie és a neoklasszikus között egyensúlyoz, Chilly Gonzales, Steve Reich és a Radiohead egyaránt eszünkbe juthat róla. A zongora, ének, vibrafon, marimba, drum-pad és a glockenspiel hangjaiból színpompás hangzást szőve játszi könnyedséggel alkotják meg dalaikat, melyek előbb elvarázsolnak, hogy aztán makacsul megmaradjanak bennünk.

Raphael Meinhart és Susana Sawoff: ők ketten együtt az EXIT UNIVERSE. Valaha magánemberként alkottak párt, most pedig zenéjükkel igazolják a régi bölcsességet: az ellentétek vonzzák egymást. Raphael a lakonikus avantgárd zenész, Susana pedig a megragadó, ösztönös hang. Előbbi akadémiai végzettségű vibrafonos, míg utóbbi autodidakta zongorista. Albumukon a vibrafon éteri finomsága találkozik a zongora sötét melankóliájával. A Because the World is Round lemezzel az EXIT UNIVERSE nem kevesebbet ünnepel, mint mindannak a szépségét, ami véges – még akkor is, ha Susana és Raphael a dolgok elmúlását tánccal és költői szépségű játékkal ünnepli. Egy kritikusa egyszer így írt Susanáról: „Amikor ez a hölgy énekel, felkel a nap”. Az elfogyó délután utolsó napsugarainak megmagyarázhatatlan, keserédes pillanatai egyben az új nap beköszöntét is hirdetik. Keresve sem találnánk ennél alkalmasabb zenét e varázslat megünneplésére.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Háttérzenél: Szekeres András

Háttérzenél: Szekeres András

Azon már egyszer elpoénkodtunk, hogy hol húzódik a határ minikoncert és háttérzene között, akkor arra jutottunk, hogy a rágó mozdulatokban és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Döntött a kormány: indulhatnak az autós koncertek

Nem fogunk belelépni a (Tank)csapdába, tehát pusztán közöljük, hogy a mai kormányinfón elhangzott:"Azonnali hatállyal indulhatnak az autós koncertek". Tehát, ami a pünkösdi hétvége lecsengésével tiltott lett, most kiszabadult a piros körből.

Kezdődik a minifesztivál Balatonfürden: nyit a SunCity Cabrio

A medencéről jut eszünkbe: épp ma reggel olvastuk az Indexen, hogy egy ottawai pasi meg akart mártózni a saját medencéjében, de már foglalt volt: egy jávorszarvas ejtőzött benne... Azt mondja, mármint az ember, nem a szarvas,hogy 40 éve van meg nekik ez a ház, de eddig ez a legjobb dolog, ami ott történt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek