Neoton 1000
Budapest 2019. dec. 11. (20:00)

j(A)zz! : Salesny - Schabata - Preuschl - Joos


j(A)zz! : Salesny - Schabata - Preuschl - Joos
Közreműködik:
  • Clemens Salesny - altszaxofon, basszusklarinét
  • Woody Schabata - vibrafon
  • Raphael Preuschl - basszusgitár, basszus ukulele
  • Herbert Joos - kornett

Létezik jó néhány olyan zenekari projekt, amelyik egyszerűen „kilóg a sorból”, amelyiknek zenei orientációja jócskán eltér a megszokottól – s pontosan ez a megállapítás érvényes az osztrák-német Salesny / Schabata / Preuschl / Joos kvartett esetében is. Magasszintű művészeti formává csiszolt, tökéletes magabiztossággal előadott zenéjük minden állítólagos határon átível, legyenek azok akár nemzedékek, vagy zenei sítlusok közöttiek. Sokéves együtt-zenélésük során alakították ki a rájuk oly jellemző játékos, gazdagon diszített, a műfaj szokásos ismérvein messze túlnyúló jellegzetes hangzásukat, mely modern szemléletmódjuk dacára sem zárkózik el attól, hogy időnként tiszteletteljesen visszanyúljon a játék hagyományos formáihoz is.

A két évvel ezelőtt a JazzWerkstatt Records kiadónál megjelent Jekyll & Hyde című albumával tízéves fennállását ünneplő kvartettben Clemens Salesny és Raphael Preuschl a fiatalabb osztrák jazz színtér legkeresettebb zenészei közé számítanak, csakúgy, mint az idősebbek esetében Woody Schabata, a legendás Vienna Arta Orchestra egyik társ-alapítója, vagy a szintén egykori VAO tag, a német Herbert Joos, akinek Ausztriával való kapcsolata igencsak régre nyúlik vissza, hiszen olyanokkal játszott együtt, mint Hans Koller, vagy Harry Pepl.

clemenssalesny.wordpress.com 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek