Budapest 2018. Dec. 30. (20:00)

Jazz előszilveszter - Barabás Lőrinc Quartet, Canarro, JÜ


Jazz előszilveszter - Barabás Lőrinc Quartet, Canarro, JÜ

Barabás Lőrinc Quartet

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A zenekar jelenleg a második, Other Than Unusual című lemezzel turnézik.
„Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz vonal, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

A zenekar tagjai:

Barabás Lőrinc - trombita
Cséry Zoltán - billentyűk
Herr Attila - basszusgitár
Mihalik Ábel - dobok

Canarro

“SWING MANOUCHE - MAGYAR ZENEI ÍZZEL FŰSZEREZVE”

A virtuóz manouche swing Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával.

A Canarro Magyarország egyik úttörő manouche swing zenekara.
A Canarro formációja egy különleges autentikus nyugat-európai manouche swing felállás, amelynek repertoárjában Django Reinhardt által ismertté vált gypsy jazz és a hazai tradíciók találkoznak.

hegedû - Szakál Tamás
gitár - Sidoo Attila
gitár - Jakab Viktor
bõgõ - Soós Márton
harmonika - Marosi Zoltán



“A Jü az elragadtatás zenéjét játssza: sokszor szigorúnak tetsző, néha kifejezetten repetitív örvénylésből kibontakozó, kinyíló témáik a pszichedelikus és noise rockból, némi folkból és telivér, power dzsesszből egyszerre táplálkozó kompozícióik hihetetlen energiákat hordoznak.” (Barotányi Zoltán )

A Berlin-Budapest tengelyen létező trió közel félév után mutatja meg magát újra szülővárosában. Az itthoni egyre bővülő rajongótárboruk mellett nemzetközi szinten is többször bizonyítottak már, komoly sikereket értek el nagyobb fesztiválokon (Saalfelden Jazz Fest, Ljubljana Jazz Fest, Match & Fuse London), 2014 novemberében pedig a patinás RareNoise Recordsnál jelent meg lemezük Kjetil Møster szaxofonossal, és a keverést nem más készítette, mint a legendás Bill Laswell. A lemezről elismerő kritikák jelentek meg olyan fontos lapokban és oldalakon, mint a Jazzwise, a Nextbop, a Jazz Journal, vagy az Allaboutjazz. Az új lemezüket 2016 márciusában veszik fel, melyről hallhatunk majd pár számot.

Mészáros Ádám – gitár
Hock Ernő – basszusgitár
Halmos András – dob

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek