Budapest 2021. Dec. 11. (20:30)

Jazz Liget - Váczi Eszter Quartet


Jazz Liget - Váczi Eszter Quartet

A Váczi Eszter & Quartet életútjának fontos pontjára érkezett. A megelőző két lemez (Vissza hozzád, 2009/Eszter kertje 2011) sikerén felbuzdulva 2013-ban elhatározta, hogy saját erőből egy vadonatúj, kizárólag saját kompozíciókra épülő albumot hoz létre.

Váczi Eszter Quartet

4. lemezünk az “Egy perc” 2017-ben jelent meg

The new album called: Egy perc (One minute) is available everywhere.

A Váczi Eszter & Quartet életútjának fontos pontjára érkezett. A megelőző két lemez (Vissza hozzád, 2009/Eszter kertje 2011) sikerén felbuzdulva 2013-ban elhatározta, hogy saját erőből egy vadonatúj, kizárólag saját kompozíciókra épülő albumot hoz létre. Eszter szövegírói képessége az elmúlt időben olyannyira magabiztosan fejlődött, hogy elérkezettnek látszott az idő egy olyan témájú lemez elkészítésére, mely már nem csak kizárólag a lélek és az én kapcsolatára, hanem tágabb összefüggések boncolgatására is vállalkozik.
A dolog nem várt módon oly jól sikerült, hogy Eszter 2014-ben megkapta az Artisjus legjobb szövegírónak járó díját.

A Belső tenger készítése közben adódott a gondolat, hogy a zenei anyag annyira szuggesztívre sikeredett, hogy meg kellene mutatni külföldi ügynökségeknek is. Ez nem volt nehéz, hiszen ez a lemez ugyanúgy, mint az előző, Helik Hadar 4-szeres Grammy-díjas hangmérnök vezetésével került felvételre, és az ő kapcsolatai révén került a zenekar közelebbi ismeretségbe David Batteau amerikai zeneszerző, szövegíró, producerrel, aki boldogan vállalkozott az angol nyelvű szövegek elkészítésére.
Idén a "Belső tenger" dalai angolul is rögzítve lettek, és már csak egy kevés utómunka kell a véglegesítéshez.

Váczi Eszter - ének/vocal
Gátos Iván - zongora/piano
Gátos Bálint - basszusgitár/bass
Schneider Zoltán - gitár/guitar
Gyenge Lajos/Mike Zsolt/Kaszás Péter - dobok/drums

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek