Budapest 2018. Sep. 13. (19:00)

JOBB VELÜNK A VILÁG! - BÖJTE CSABA


JOBB VELÜNK A VILÁG! - BÖJTE CSABA
Újra Jobb Velünk a Világ! – 25 éves Szent Ferenc Alapítvány
Az idén 25 éve Erdélyben alapított Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb Velünk a Világ! programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány együtt szervez jótékonysági koncertet 2018. szeptember 13-án a Budapest Papp László Sportarénában, amelyen közösen tesznek tanúságot arról, hogy mindenkinek, akármilyen hátrányos helyzetben is van, lehetősége van úgy élni, hogy általa is jobb legyen a világ. 
2018 a Családok éve. A család fontosabb minden más társas kapcsolatnál, generációkon keresztül kihat értékeinkre, kapcsolódásainkra, viselkedési mintáinkra. Fontos, hogy a család nélkül felnövő gyermekek és a fogyatékossággal élő emberek is merjenek családban élni, gyermeket vállalni. Az idén 25 éves, Déván létrehozott Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb Velünk a Világ! rendezvény kiemelten szeretné a figyelmet a nem klasszikus családban felnövők felé fordítani.
„A negyed évszázad alatt az Alapítvány közel hatezer gyermeket fogadott be, többen közülük, a nálunk töltött tíz-tizenöt év után, ma már sokgyerekes családanyaként, családapaként élik életüket.” - mondta el Böjte Csaba, a Szent Ferenc Alapítvány alapítója. „A gyermekgondozási központokban jelenleg is 83 helyiségben 2135 gyerekkel élünk nagycsaládban.”
A Jobb Velünk a Világ! kezdeményezést a sérült előadókból álló NEMADOMFEL Együttes hívta életre 2008-ban azért, hogy megmutassa, a hátrányban élők és a fogyatékos emberek is olyan értékeket hoznak létre és továbbítanak, mellyel másokat is gazdagítanak. A pénz az erdélyi Szent Ferenc Alapítvány számlájára kerül. Az idei koncert bevételét a Csaba testvér otthonaiban felcseperedett fiatalok szakképzésére szeretnék fordítani.
A koncerten méltán híres, elismert előadók lépnek fel: Szikora Robi, EDDA, Republic, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Oláh Ibolya, Pintér Béla, Mihályi Réka (Group’n Swing), Presser Gábor, Never Give Up Gospel Kórus és még sokan mások.
A Jobb Velünk a Világ! kezdeményezés, és a koncertek üzeneteinek ereje már számos programban megmutatkozott. „A Jobb Velünk a Világ! számunkra nem rendezvények sorozatát jelenti, hanem egy olyan üzenetet, amely mindannyiunknak szól, akik az élet ajándékát kaptuk, bármilyen élethelyzetben is élünk.” – mondta el Papp Szabolcs, a Jobb Velünk a Világ! program és a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. „Mindannyian akik megszülettünk, szeretnénk az élet ajándékait megélni, a család boldogságát megtapasztalni. Fontos, hogy segítsük egymást abban, hogy ez minél inkább megvalósuljon! Ez a jó szándék, hajt minket évről évre, hogy folyamatosan egyre több programot valósítsunk meg fogyatékossággal élő embertársaink jobb és elfogadottabb életkörülményeinek megteremtése érdekében Magyarországon” – tette hozzá Papp Szabolcs. 
Az együttműködés célja, hogy a nem klasszikus családban felnövekvők, a fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű személyek a társadalom egyenrangú tagjai legyenek az élet minden területén, így a családalapításban, a családi biztonság megteremtésének lehetőségében is. A Jobb Velünk a Világ! kezdeményezés olyan esemény és gondolat, mely nagymértékben hozzájárul ennek társadalmi elfogadásához.
„Szeretettel hívlak, gyertek el 2018. szeptember 13-án Budapestre az Arénába, és kössünk szövetséget az életért, döntsünk közösen az élet, a gyermek tudatos vállalása mellett, a reménnyel teli közös holnap mellett!”- szólt mindannyiunknak Böjte Csaba ferences rendi szerzetes meghívása a Jobb velünk a világ! 2018-as rendezvényére.
A Jobb Velünk a Világ! 2018-as programja a Szent Ferenc Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma együttműködésében valósul meg.

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek