Budapest 2017. Jan. 20. (20:00)

José Carerras koncert


José Carerras koncert

The Final Tour

JOSÉ CARRERAS - A Life in Music

2017. január 20. (péntek), 20.00, Papp László Budapest Sportaréna 

A legendás tenor, José Carreras utolsó világ körüli turnéjának keretében hazánkba is ellátogat. Az „A Life in Music” című koncertjével 2017. január 20-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, a Broadway Ticket Hungary Kft. jóvoltából.

A gyermekkorától színpadon szereplő Carreras kétségkívül korunk egyik legkiválóbb tenorja. Tehetségét igen korán felismerték, 5 éves korától rádióműsorokban szerepelt, 11 évesen pedig már fellépett a barcelonai Teatro Liceo színpadán is. Fontos szerepeken és díjakon átvezető kivételes pályája során megfordult a világ nevezetes színpadain: a londoni Covent Garden, a New York-i Metropolitan Opera, a bécsi Operaház, a milánói Scala, a sydney-i Operaház, mind otthont adott már koncertjeinek. Felfelé ívelő pályafutását az 1987-ben diagnosztizált akut leukémiája árnyékolta be. Hosszas franciaországi, spanyolországi és amerikai gyógykezelését követően, a barcelonai diadalívnél hatalmas tömeg ünnepelte visszatérő koncertjén, melyet Puccini Turandot című operájából, a Vincero, „Győzni fogok” című áriájával fejezett be.

A súlyos betegségét követő visszatérése igazi diadal volt, amely egy különleges, új projektben teljesedett ki. Az olasz Luciano Pavarottival és a spanyol Placido Domingóval alkották a világhírű „A 3 Tenor” formációt, mellyel éveken keresztül járták a világot. A produkció új szintre emelte a komolyzene népszerűsítését. „A 3 Tenor” 1990 és 2002 között négy labdarúgó-világbajnokság döntőjén is koncertezett - Rómában, Los Angelesben, Párizsban, Tokióban -, produkciójukat több milliárd ember látta élőben a helyszínen és a tv közvetítések segítségével. A trió 96 millió eladott albumával minden idők legnagyobb klasszikus zenei rekordere lett.

José Carreras máig a világ egyik leghíresebb tenorja. Karrierje, melyet maga az élet írt, a könnyűzenében tett kirándulásoktól is színes, de a nagy szerelme az opera maradt. A 2014/2015-ös szezonban az „El Juez“ (A bíró) című új opera címszerepét énekelte, vastaps, teltházas, álomszerű fogadtatástól kísérve. Amikor Carreras tolmácsolásában halljuk a dalokat, a közönség érzi, hogy a zene az élete – minden hang a szívéből jön. A rangos angol Classic FM magazin kritikusa így nyilatkozott: „A romantikus dalokból álló repertoárja telt házas koncerteket ígér. Hangszíne a nagy Carusóra emlékeztet...”

A nagy sikerek után Carreras az „A Life in Music” című, utolsó világ körüli turnéjára indult, amely 2017. január 20-án érkezik Budapestre. „Örülök, hogy ebben a csodás városban énekelhetek, még inkább, hogy ebben a különleges Arénában. Jól emlékszem a nagyszerű magyar közönségre, olyan emberek, akik ismerik a zenét, nagylelkűek és közel állnak a szívemhez.” – mondja a művész.





Budapesti koncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri majd, David Gimenez karmester vezényletével. A műsorán szereplő operákat, operetteket, musicaleket és a századforduló csodás dallamait, egy szoprán énekes közreműködésével kelti életre.

„Olyan dalok ezek, amelyek mindig is megmozgattak. Akárhányszor hallom őket, lázba hoznak, szenvedély és érzelem van bennük. Megpróbálom a hangommal kifejezni a szívemben és lelkemben rejlő érzéseket. Tudjátok, szenvedélyes, mediterrán ember vagyok, én ott születtem!” – mondja Carreras.

Jose Carreras egy hónappal a magyarországi koncertje előtt ünnepli 70. születésnapját, így az utolsó turné és a különleges jubileum egy igazán felejthetetlen, csodás dallamokkal és emlékekkel tűzdelt koncertet ígér. Az este során José Carreras életpályájának fotói jelennek meg a képernyőn, melyek méltóképpen illusztrálják majd a dalokat, életének a dallamát.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek