Neoton 1000
Miskolc 2020. jún. 12. (20:00)
Jegyvásárlás

Jose Carreras Operagála


Jose Carreras Operagála

Huszadik operaünnepére készül a Bartók Plusz Operafesztivál 2020-ban. A jubileum szenzációja a karrierjének ötvenedik évfordulóját ugyanebben az évben ünneplő operasztár, José Carreras hangversenye.

A katalán tenor 1970. január 8-án debütált a barcelonai Gran Teatre del Liceuban. Az egyik legszebb bel canto operaként számon tartott Bellini-műben, a Normában Flavióként mutatkozott be. A premier sikere újabb szerepet hozott számára, Verdi Nabuccójában Ismaelét játszhatta el, majd rátalált az első főszerep: Donzetti Lucrezia Brogia operájában Gennarót alakíthatta a darab 1970. december 19-i bemutatóján a spanyol operaszínpad legünnepeltebb szopránja, Montserrat Caballé oldalán...

Ezekkel az adatokkal idézte fel operaénekesi pályájának kezdetét Carreras 2020 januári Twitter-bejegyzése, amelynek idővonalát tovább görgetve számba vehetőek a ma is aktív művész fellépései, a fiatal énekesek pályára lépésének támogatásával kapcsolatos tevékenysége és jótékonysági hangversenyei.

A híradások sorába hamarosan felkerül a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál is, amely a világ egyik legismertebb operalegendájának fellépésével várja a közönséget 2020. június 12-én.

A nemzetközi figyelemre számot tartó hangverseny azon alkalmak egyike, amelyre a világsztár még „tartogatja” a hangját. Programjában felidézi a Luciano Pavarottival és Plácido Domingóval alakított Három tenor koncertjeit, amelyek nézők százmillióit hódították meg. Az első közös hangfelvételükből készült lemezből több mint 13 millió talált gazdára, amivel a tenorok felállították minden idők klasszikuszenei lemezeladási rekordját.

A Carreras ötletére összeállt tenortrió új fejezetet nyitott a komolyzenei „szórakoztatóiparban”. Előadásaikban az opera nem elitista stílusként jelent meg, hanem a műfaj lényegére koncentráltak: a széles közönségréteget megszólító, szenvedélyes érzelmeket közvetítő művekre. Emellett felléptek több könnyűzenei produkcióban, jótékonysági céllal közös felvételt készítettek a U2 együttessel, Jon Bon Jovival és a Spice Girlsszel, de felléptek a Queen emlékkoncertjén is.

A komolyzene és az operaműfaj új szemléletű megközelítéséről szólva hasonló irányelveket fogalmaz meg művészeti kiáltványában a Bartók Plusz Operafesztivál, amely a legigényesebb zenei kultúrát képviselő sztárvendég fellépésével is a legszélesebb közönséget kívánja megszólítani. Ahogy Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz művészeti igazgatója fogalmaz: „Carrerassal csúcsra ért a miskolci operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé az opera műfaját”.

José Carreras fél évszázados művészi életútján bejárta a világ legnevesebb operaházait és fesztiváljait 65 operát felölelő repertoárjával. Az operaszínpadoktól mára visszavonult művész napjainkban csak önálló hangversenyeken, különleges alkalmakon áll színpadra, hogy máig szenvedélyes, érzelmes stílusával újabb közönségréteget hódítson meg az énekelt zene és az opera számára.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 12 000 Ft
II. Árkategória : 17 000 Ft
III. Árkategória : 23 000 Ft
IV. Árkategória : 30 000 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Mérlegelik a lehetőségeiket a júliusi fesztiválok – egyelőre úgy tűnik, kivárnak

Mérlegelik a lehetőségeiket a júliusi fesztiválok...

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy előreláthatóan június-júliusra várható a járvány tetőzése. Azt már összeszedtük, hogy az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Jó hír: az első tesztje negatív a Rammstein frontemberének

Tegnap számoltunk be arról – magyar és külföldi lapértesülésekre hivatkozva –, hogy Till Lindemann koronavírusos, és karanténban van egy berlini kórház intenzív osztályán. Ebből mára már csak a második bizonyult igaznak, de az is elmúlt...

Dua Lipa teljes új anyaga kiszivárgott a netre

Miután a korong teljes anyaga kiszivárgott a netre, egy héttel korábban kiadta Future Nostalgia című új albumát Dua Lipa.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek