Budapest 2020. jún. 26. (20:00)
Jegyvásárlás

Kamasi Washington


Kamasi Washington

Kamasi Washington a jazz egyik legnagyobb sztárja, első magyarországi koncertje igazi szenzáció.

Kamasi Washington a jazz egyik legnagyobb sztárja, első magyarországi koncertje igazi szenzáció. A tenorszaxofonos ráadásul nem csak a 21. századi modern jazz tekintélyes fejedelme, de az elmúlt évtizedben egy személyben érte el azt, hogy a jazz-rajongóknak kevésbé mondható hallgatók is pozitívan reagáljanak a műfajra. E hatalmas, popkulturális tettet epikus, letaglózó nagylemezei támasztják alá. Ha van koncert, amelyről bátran kijelenthető, hogy minden zenerajongónak kötelező, akkor ez az.

Az 1981-es születésű Kamasi Washington 1999-ben tűnt fel egy John Coltrane nevét viselő verseny megnyerésével és ez már pontosan meghatározza, mit várhatunk tőle. Washington a Coltrane és Pharoah Sanders nevével fémjelzett spirituális jazz hiperérzékeny szaxofonosa, aki az említettek színvonalán alkot. Bár már 2000 óta folyamatosan feltűnést kelt, hol a legendás trombitás, Gerald Wilson zenekarában, hol saját formációival (Young Jazz Giants, Throttle Elevator Music), korai lemezeivel vagy popzenei közreműködéseivel (Ryan Adams, Flying Lotus, Kendrick Lamar), The Epic című, virtuóz 2015-ös albuma nem csak az ő karrierjében volt sorsfordító. Kamasi a háromórás, gazdag stílustablójú tripla LP-vel általában a modern jazzt tette érdekessé a szélesebb közönség számára, hatására a hetvenes évek fúziós időszaka óta nem tapasztalt figyelem övezi a műfajt. Washington Heaven and Earth című - szintén epikus, hol feszes, hol szférikus - 2018-as mesterművével érkezik a Müpába. A kozmikus magasság és minőség élőben is garantált.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 900 Ft
II. Árkategória : 5 900 Ft
III. Árkategória : 7 900 Ft
IV. Árkategória : 9 900 Ft
V. Árkategória : 12 900 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel egyeztetnek

A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel...

Itthon egy fokkal bizakodóbbak a szervezők a nyári szezonnal kapcsolatban, int külföldön, és legtöbben kivárnak vagy eltolják a dátumaikat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál hogy reagál a kialakult helyzetre.

Fish! Krisztián visszajelölte a metálosokat

Bár a válság miatt a koncertek teljesen leálltak, a zenekarok azért a háttérben szorgoskodnak, hogy ha egyszer végre sikerül személyesen is találkozniuk a közönségükkel, legyen némi újdonság is a repertoárban. Ezúttal a fővároshoz köthető NEW FRIEND REQUEST metál csapat dobott össze egy új dalt a Fish! zenekar frontemberével...

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek