Budapest 2019. Feb. 10. (20:00)

Karosi Júlia Quartet és Ben Monder / JAZZ SHOWCASE


Karosi Júlia Quartet és Ben Monder / JAZZ SHOWCASE

Karosi Júlia nevét jól ismerik a magyar jazzrajongók, hiszen évek óta meghatározó alakja a műfajnak. Annak ellenére van ez így, hogy útja nem egyenesen vezetett a jazzhez: bölcsész tanulmányai végeztével fordult komolyan az éneklés felé. 2009-ben alapította meg saját együttesét, a Karosi Júlia Quartetet, amellyel főként az ő klasszikus zenéből és a modern jazzből táplálkozó szerzeményeit játsszák. 2018 szeptemberében Várhatok még… címmel jelenik meg a kvartett George Gerswhin dalait Fenyvesi Márton izgalmas hangszerelésében, az RTQ vonósnégyes közreműködésével feldolgozó lemeze.
Karosi Júlia Hidden Roots című, 2014-ben New Yorkban megjelent lemezén kezdett behatóbban foglalkozni zenei gyökerei és a jazz kapcsolatával. Az így született saját szerzemények és népdalfeldolgozások nagyon pozitív kritikai visszhangra leltek itthon és a tengerentúlon egyaránt. Ezen felbuzdulva az énekesnő tovább kezdett kutatni a zenei kultúránkba mélyen beágyazott inspirációs forrás után: Bartók és Kodály művei adtak neki új ihletet. 2018-tól a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként Bartók és Kodály műveinek vokális átiratain dolgozik, amelyekből ezen a koncerten is hallhat ízelítőt a közönség.
A Jazz Showcase záróestjén a zenekar vendége a New York-i jazzélet egyik legkeresettebb gitárosa, Ben Monder lesz. Saját kompozíciói és transzcendentális játéka, összetéveszthetetlen soundja rendkívüli módon illeszkedik a Karosi Júlia Quartet stílusához.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad...

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.
Új koncertek