Budapest 2017. Sep. 20. (19:30)

Kertesi Ingrid Bel Canto estje - In Memoriam Luciano Pavarotti


Kertesi Ingrid Bel Canto estje - In Memoriam Luciano Pavarotti

Az opera felejthetetlen csillaga, a legendás Luciano Pavarotti 10 éve távozott közülünk. Az évfordulót megtisztelve a világ számos országában megrendezésre kerülő koncertek sorához kapcsolódva emlékezünk ezen az estén e nagy művészre.

“Luciano Pavarotti a XX. század operatörténetének egyik legkarizmatikusabb előadója volt. Tehetsége és jelentősége Enrico Caruso-hoz és Beniamino Gigli-hez hasonlítható. Hangszínének egyedülálló szépsége, kivételes rendkívüli lénye és magával ragadó temperamentuma minden idők egyik legismertebb és legnépszerűbb énekművészévé tette.

 

Emlékkoncertünk –  melynek védnöke a másik legenda: Jose Carreras – ezelőtt az Ember és Művész előtt tiszteleg.

 

Személyes karmestereként a négy világrész legszebb helyszínein vezényeltem előbb saját koncertjeit, majd a Három Tenort együtt is. Munka közben Pavarotti a Lélek és a Vezér volt egy személyben. Halálosan komoly, a tökéletességet könyörtelenül megkövetelő alkotó a színpadon, és jóhumorú, nagylelkű, magával ragadó barát a színfalak mögött.

„Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint operaénekesre!” Ez volt a végrendeleted- Barátom és Pályatársam; mi most így teszünk – végtelenül tisztelő szeretettel és az Örökkévalóságban való újratalálkozás bizonyosságával.”

Janos Acs

Műsor:

I.Rész
Rossini: „Giusto ciel” – Pamira áriája a Korinthosz ostroma című operából
Bellini: „Ah! non credea mirarti” – Amina áriája Az alvajáró című operából
Verdi: „Non so le tetre immagini” – Medora áriája A kalóz című operából
Donizetti: „Signorina in tanta fretta” – Norina és Don Pasquale duettje a Don Pasquale című operából

II.Rész
Donizetti: „Prendi per me sei libero” – Adina áriája A szerelmi bájital című operából
Donizetti: „Cruda, funesta smania” – Lord Enrico Ashton áriája a Lammermoori Lucia című operából
Donizetti: „Il pallor funesto, o rrendo” – Lucia és Enrico duettje a Lammermoori Lucia című operából
Donizetti: „Il dolce suono” – Lucia Őrület-áriája a Lammermoori Lucia című operából

 

Kertesi Ingrid

Eszményi dallamformálás, bravúros díszítések, mozgékony és tökéletesen kiegyenlített énekhangok – a bel canto kultúrája az operatörténet egyik legvonzóbb vonulata, amelynek népszerűsége és ázsiója ma újra gyarapodóban van. Rossini, Bellini, Donizetti és a nyomukba szegődő ifjú titán, Giuseppe Verdi emblematikus áriái és duettjei hangzanak majd fel Kertesi Ingrid bel canto estjén. „Mindig arra törekedtem, hogy hangszerként szólaljon meg a hangom” – fogalmaz Kertesi Ingrid, aki számos díj után 2015-ben a Kiváló Művész kitüntető címét is elnyerte. A nagyszerű szoprán ezen az estén a bel canto repertoár jellegzetesen kiemelkedőű áriái mellett az ifjú baritonnal, Haja Zsolttal két duettben is megszólal, valamint hallhatjuk majd Kertesi Ingrid tehetséges tanítványát, Sárközi Xéniát is egy fiatalkori Verdi-áriában az „Inventum Dei” Vonóskvintett kíséretében.

Közreműködnek:

Baranyi Ferenc (Kossuth-díjas költő, író, műfordító)

Sárközi Xénia (szoprán),

Haja Zsolt (bariton),

Inventum Dei Vonóskvintett: Nagy Béla – I. hegedű, Nagy Gabriella – II. hegedű, Fazekas György – brácsa, Molnár Piroska – cselló, Lakatos Sándor – nagybőgő

Az est művészeti vezetője és karmestere a zongora mellől Luciano Pavarotti hajdani állandó karmestere: Janos Acs

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek