Budapest 2019. Nov. 05. (19:00)

Kobozreneszánsz - Bolya Mátyás és zenésztársai. Akusztikus, autentikus


Kobozreneszánsz - Bolya Mátyás és zenésztársai. Akusztikus, autentikus

 A Kobozreneszánsz című sorozat 2017-ben indult Egy hangszer újjászületése Magyarországon alcímmel. A valóban egyre népszerűbb hangszer már számos fórumon megmérette magát, legutóbb a Zeneakadémia doktori bizottsága előtt szerepelt nagy sikerrel; innen származik a koncert ötlete. Bolya Mátyás az egyetemi katedra és a népzenekutatás mellett hangszeres szólistaként is igazi útkereső. 

A magyar népzenét sok oldalról körüljárja, de foglalkozik más népzenékkel, valamint régebbi korok zenéjével is. Kialakult stílusa egyéni, egyszerre korszerű és egyfajta rekonstrukciója a hajdanvolt játékstílusoknak. Alapvető műfaja a népzenei ihletésű improvizatív kamarazene. Az előadás az aktív koncertezéssel telt elmúlt húsz év zenei összefoglalása, régi és új társakkal. Ahogy egyik lemezének alcímében összegezte ezt a rendkívül színes és izgalmas repertoárt: folk&impro.

Bolya Mátyás (koboz, lant, citera), Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda, szaxofon), Fekete Bori (ének), Buzás Attila (szaz, basszprímtambura), Eredics Dávid (bolgár kaval, klarinét), Szlama László (koboz, citera), Csenki Zalán (koboz)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek