Budapest 2019. Feb. 02. (16:00)

La guitarra flamenca - Oscar Guzmán lemezbemutató koncertje


La guitarra flamenca - Oscar Guzmán lemezbemutató koncertje

Oscar Guzmán lemezbemutató koncertje

A sevillai flamenco gitárművész, Oscar Guzmán számos európai, tengerentúli és ázsiai nagyváros után Budapesten is bemutatkozik La Calle de Recuerdo (Az Emlékek Utcája) című szólólemezével. Oscar Guzmán gitárjátéka varázslatos utazásra invitál: megidézi a sevillai napfényt, Granada hegyeit, Cádiz aranyló óceánpartját. Egyszerre tárja elénk a flamenco zenei kincsének lírai lágyságát és mélyről fakadó komorságát. A koncerten megjelenik a flamenco klasszikus felállása, az ének-gitár-tánc improvizatív együttműködése, ám a fő szerep a gitáré lesz. Oscár Guzmán csodás dallamai Keck Mária flamenco művész énekével, táncával és Böröcz Petra flamenco táncos mozdulataival fonódnak egybe.

A Oscar Guzmán olyan mesterek támogatásával kezdte pályáját, mint El Moro, Mario Cortés, Manolo Franco, José Luis Postigo és a kiváló Rafael Riqueni. Már karrierje kezdetén bejárta koncertjeivel Európát és Dél-Amerikát. Számos flamenco gitár versenyen ért el kiemelkedő teljesítményt Spanyolországban és Olaszországban. 2007-ben például második helyezéssel díjazták a „Niño Ricardo” II Nemzetközi Flamenco Gitár Versenyen.
A flamenco olyan jeles képviselőivel működött együtt, mint Pepe de Lucía, Pedro Sierra, vagy Ana Reverte. 2004 óta intenzíven koncertezik külföldön is. Meghívást kapott Argentínába, Ausztriába, Ausztráliába, Bulgáriába, Kanadába, Chilébe, Kínába, Ciprusra, Csehországba, Szlovákiába, Dániába, Finnországba, Norvégiába, Svédországba, Franciaországba, Németországba, Hollandiába, Olaszországba, Svájcba, Magyarországra, Macedóniába, Máltára, Marokkóba, Iránba, Montenegróba, Lengyelországba, Peruba, Oroszországba, Szaud-Arábiába, Szingapúrba, Törökországba, Ukrajnába.
Első albuma La Calle de Recuerdo (Az Emlékek Utcája) címmel jelent meg. A lemezen többek között Pepe de Lucia és Ramón el Portogués működnek közre.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek