Budapest 2019. júl. 25. (17:30)

Little G feat. Tátrai / Jambalaya / Ölveti BB / VII. Bluesfeszt


Little G feat. Tátrai / Jambalaya / Ölveti BB / VII. Bluesfeszt

17:30 Ölveti Blues Band
19:00 Jambalaya
20:30 Little G Weevil feat. Tátrai Tibor

LITTLE G. WEEVIL avagy SZŰCS GÁBOR szellemisége és zenei világa több mint fél évtizede a fesztivál a szimbóluma is: hidakat teremtve köti össze a blues eredeti, tengerentúli és hazai kultúráját. A budapesti undergroundból indulva, kemény munkával hódította meg az amerikai blues-kultúra egyik legrangosabb elismerését, a memphisi INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE ELSŐ DÍJát, majd a Blues Music Awardrs „Az év akusztikus előadója” jelölésével tért vissza ismét Magyarországra. A hagyományos születésnapi nagykoncert leghíresebb vendége ezúttal TÁTRAI TIBOR lesz.

https://gweevil.com/

*****

A JAMBALAYA zenekar nevét New Orleans nemzeti ételétől kölcsönözte, mert a New Orleans-i hagyományos zenéből táplálkozik, arra az autentikus hangzásra törekszik. A saját szerzemények mellett stílushűen játszanak Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Chuck Berry, Johnny Adams dalokat is. A banda különleges védjegye, hogy a hangszerelésében a választott stílushoz való ragaszkodva nem használnak szólógitárt.

https://www.facebook.com/jambalayamusic/

*****

Az Ölveti Blues Band 1989-ben alakult Amszterdamban. A kezdetekben utcán, majd egyre inkább kocsmákban játszották az általuk imádott és akkoriban igen népszerű bluest. 1990-ben a hazai politikai változásokban bízva hazatértek, és itthon folytatták a zenélést. Ebben az időszakban játszott a zenekarban Dorogi Barbara, Dr. Valter, Oláh Andor, akik évekkel később meghatározó alakjai lettek a magyar Blues életnek.
A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja) és az ország Blues kocsmáinak. Ekkor íródott a "Pocsolyába léptem..." c. dal is, ami aztán a Takács Tamás DBB által vált ismertté országosan. A csapat pályafutása során megszámlálhatatlan fesztivál- és klubkoncertet adott Frankfurttól Fehérgyarmatig, Pécstől Suwalkiig, és számos tagcserét követően még mindig azt teszi, amit a legelején: hiteles, Rhythm and bluest játszik sodró lendülettel.
Ölveti László énekes szerepelt az RTL KLUB 2018-as X Faktor tehetségkutató élő műsorában.

https://www.facebook.com/Olveti.B.B/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Jártál a Palace-ba vagy a Flörtbe?

Jártál a Palace-ba vagy a Flörtbe?

Siófok nagystrandján, a Plázson legendás klubok várják egykori vendégeiket egy zenés-táncos nosztalgiázásra a hétvégén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Billie Eilish reklámarc lett

A Deutche Telekom reklámját generációja leghíresebb popsztárja narrálja – írja a Kreatív.hu.

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva vagy csak egyszerű emberi tájékozatlanság miatt, de sikerült egymás torkának ugrasztani a szakmabelieket és a civileket. Hogy a szakmán belüli villongásokról már ne is szóljunk. (De.)...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek