Budapest 2019. júl. 25. (17:30)

Little G feat. Tátrai / Jambalaya / Ölveti BB / VII. Bluesfeszt


Little G feat. Tátrai / Jambalaya / Ölveti BB / VII. Bluesfeszt

17:30 Ölveti Blues Band
19:00 Jambalaya
20:30 Little G Weevil feat. Tátrai Tibor

LITTLE G. WEEVIL avagy SZŰCS GÁBOR szellemisége és zenei világa több mint fél évtizede a fesztivál a szimbóluma is: hidakat teremtve köti össze a blues eredeti, tengerentúli és hazai kultúráját. A budapesti undergroundból indulva, kemény munkával hódította meg az amerikai blues-kultúra egyik legrangosabb elismerését, a memphisi INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE ELSŐ DÍJát, majd a Blues Music Awardrs „Az év akusztikus előadója” jelölésével tért vissza ismét Magyarországra. A hagyományos születésnapi nagykoncert leghíresebb vendége ezúttal TÁTRAI TIBOR lesz.

https://gweevil.com/

*****

A JAMBALAYA zenekar nevét New Orleans nemzeti ételétől kölcsönözte, mert a New Orleans-i hagyományos zenéből táplálkozik, arra az autentikus hangzásra törekszik. A saját szerzemények mellett stílushűen játszanak Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Chuck Berry, Johnny Adams dalokat is. A banda különleges védjegye, hogy a hangszerelésében a választott stílushoz való ragaszkodva nem használnak szólógitárt.

https://www.facebook.com/jambalayamusic/

*****

Az Ölveti Blues Band 1989-ben alakult Amszterdamban. A kezdetekben utcán, majd egyre inkább kocsmákban játszották az általuk imádott és akkoriban igen népszerű bluest. 1990-ben a hazai politikai változásokban bízva hazatértek, és itthon folytatták a zenélést. Ebben az időszakban játszott a zenekarban Dorogi Barbara, Dr. Valter, Oláh Andor, akik évekkel később meghatározó alakjai lettek a magyar Blues életnek.
A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja) és az ország Blues kocsmáinak. Ekkor íródott a "Pocsolyába léptem..." c. dal is, ami aztán a Takács Tamás DBB által vált ismertté országosan. A csapat pályafutása során megszámlálhatatlan fesztivál- és klubkoncertet adott Frankfurttól Fehérgyarmatig, Pécstől Suwalkiig, és számos tagcserét követően még mindig azt teszi, amit a legelején: hiteles, Rhythm and bluest játszik sodró lendülettel.
Ölveti László énekes szerepelt az RTL KLUB 2018-as X Faktor tehetségkutató élő műsorában.

https://www.facebook.com/Olveti.B.B/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Valaki egy gyönyörű zongorát adományozott a pécsi vasútállomásnak

Valaki egy gyönyörű zongorát adományozott a pécsi...

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Két éve volt az utolsó klubkoncertjük a fővárosban – egyszerre kettővel tér vissza a Margaret Island

Január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. A másodikra napra még vannak jegyek.

Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Az NKA Hangfoglaló által 2015-ben útjára indított Poptörténeti Tanösvény részeként január elején újabb Poptörténeti Emléktáblát avattak, ezúttal Pécsett, az Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szenes Klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek