Budapest 2017. Oct. 03. - 2017. Dec. 16

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny


Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny

Lady Valerie Solti védnökségével október 3-tól erős nemzetközi mezőny mérkőzik a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyen a Filharmónia Magyarország szervezésében. A fiatal dirigensek 2002 óta nem csillogtathatták meg tehetségüket hazánkban televíziós közvetítés keretében, nagy médianyilvánosság előtt. A tét nagy: nemzetközi karrier elindulásának lehetősége, és 35.000 euró összértékű díj, melyet rangos nemzetközi zsűri ítéli oda a legjobbaknak.

A rangos eseménynek a budapesti Magyar Állami Operaház Erkel Színháza, valamint Európa egyik legjobb akusztikájú koncertterme, a pécsi Kodály Központ ad otthont. Az első és második forduló 2017. október 3. és 10. között a Magyar Operaház Zenekara és a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével szerez majd izgalmas pillanatokat a versenyzőknek és az érdeklődő közönségnek. A döntő december 13. és 15. között zajlik, ahol a beválogatott versenyzők a Pannon Filharmonikusokat vezényelve mérhetik össze tehetségüket a pécsi Kodály Központban. A pécsi gálakoncert december 16-án ünnepi műsorral tiszteleg Solti György és szellemi örökösei előtt.

A verseny interaktivitását kiemelve, a közönségnek lehetősége lesz a második forduló adása után egy versenyzőt bejuttatni a döntőbe. A verseny első helyezettje 20.000 euró, a második helyezettje 10.000 euró, a harmadik helyezettje 5.000 euró pénzdíjban részesül. A magas pénzjutalmak mellett több díjfelajánlás is segíti majd a karmestertehetségek szakmai karrierjét. A verseny a médianyilvánosság bevonásával kíván lehetőséget biztosítani a szélesebb körű ismertségre. A fordulókat október közepétől december végéig, összesen tíz alkalommal, heti rendszerességgel az M5 csatorna tűzi műsorra. A rendezők izgalmas, fordulatokkal teli műsort ígérnek. Zenetörténeti jelentőségű pillanatok és karrierek születhetnek az elkövetkezendő időszakban. A versenykiírást, a repertoárt, valamint a jegyvásárlásról szóló információkat a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny hivatalos weboldalán, a www.maestrokarmesterverseny.hu oldalon olvashatják.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek