Budapest 2019. okt. 17. (20:00)

MAO – Legendás albumok: Julian Cannonball Adderley:Bossa Novas


MAO – Legendás albumok: Julian Cannonball Adderley:Bossa Novas
Közreműködik:
  • Bacsó Kristóf - altszaxofon
  • Ülkei Dávid - altszaxofon
  • Fekete-Kovács Kornél - trombita
  • Komjáti Áron - gitár
  • Cseke Gábor - zongora
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Csízi László - dob

Adderley a Riverside kiadónál megjelent albumai közül az utolsót 1962 végén vette fel Rióban, a Sergio Mendes zongorista vezette brazil Bossa Rio Sextettel (tagjai közt Dom Um Romaóval, a Weather Report későbbi ütősével). A Cannonball’s Bossa Nova című lemezen öt számban közreműködött még Paulo Moura is altszaxofonon, illetve Pedro Paulo trombitán. Bár az album kritikai fogadtatása kezdetben elég lanyha volt, a közönség körében igen gyorsan rendkívül sikeressé vált, s ezt mi sem bizonyít jobban, mint hogy Adderly-nek a Capitol kiadóhoz történt átszerződését követően jó néhány újrakiadást megélt még a Capitolnál is.

„Adderley éneklő szaxofon-futamai, melyek a brazil zeneszerző és zongorista, Sergio Mendes vezette együttes napsütötte riói ritmusai felett ívelnek, inkább köthetők Benny Carterhez, mint Charlie Parkerhez. Az olyan örökzöldek átdolgozásai, mint Antonio Carlos Jobimtól a Corcovado és a Once I Loved, vagy Joao Donatótól a Minha Saudades egy sorba állíthatók Stan Getz ugyanebből az időből származó legendás lemezeivel, példázva, hogy a jazz és a dél-amerikai zene kölcsönösen sokat tanultak egymástól.” Eugene Holley Jr. amazon.com

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Meghosszabbították A DAL jelentkezési határidejét

Meghosszabbították A DAL jelentkezési határidejét

November 30-ig meghosszabbítja A Dal 2020 pályázat jelentkezési határidejét a Duna Televízió.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

A Petőfi Csarnok – Ifjúsági kultúra és szabadidőpolitika címmel kötet jelent meg, amely a Városligetben három évtizeden át működő intézmény első nyolc évének történéseit állítja a középpontba.

A Tomorrowland rezidens dj-je Budapestre jön!

Januárban ismét hazánkban köszönthetjük az ezúttal klubbulira készülő világsztár és Tomorrowland-rezidens dj-t, akit Lost Frequencies néven ismernek a dallamosabb house zene kedvelői.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek