Budapest 2019. Oct. 18. (18:00)

MÁV Festetics/1.


MÁV Festetics/1.

Műsor Mozart: Andante, Rondo – fuvolára és zenekarra Doppler: Versenymű két fuvolára Brahms: D-dúr szerenád Op.11 Közreműködik: Oross Veronika (fuvola) Fuvolán közreműködik és vezényel: Adorján András

Zenekarunk Festetics bérletének régi hagyománya, hogy időnként meghívunk egy-egy neves külföldi hangszeres művészt, akinek irányításával és személyes közreműködésével születik meg a hangverseny műsora. Egyfajta zenekari mesterkurzus ez, amelynek eredményét mutatjuk be a hangverseny nyilvánossága előtt. Adorján András 2015-ben már volt zenekarunk vendége, fellépésének sikere nyomán jön el most újra. Világhírű fuvolások, mint Aurèle Nicolet és Jean-Pierre Rampal tanítványa volt, nyert több nemzetközi versenyt, híres zenekarok szólófuvolása volt (Stockholm, Köln, Baden-Baden, München), a Kölni Zeneművészeti Főiskola professzora. Doppler Ferenc és fivére, Károly, Erkel Ferenc kortársai voltak, kiváló fuvolaművészek, akik a kor divatos magyar zenéjének szellemében komponáltak is. A két fuvolára írt versenymű igazi bravúrdarab, amelyben zenekarunk első fuvolása, a Zeneakadémia egyik fuvolatanára, Oross Veronika lesz Adorján András partnere. Vendégünk ez alkalommal komoly karmesteri feladatot is vállal: Brahms fiatalkori, 1860-ban bemutatott, hat tételes első szerenádja rendkívül izgalmas mű: felfedezhető benne a későbbi, érett zeneszerző stílusának szinte minden sajátossága, de igazi, fiatalosan merész kísérletező kedv is.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek