Budapest 2019. Dec. 31. (22:45)

Mind itt vagyunk! - Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri hangversenye


Mind itt vagyunk! - Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri hangversenye

Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntő hangversenye. Vendégek: Karácsony János, Födő Sándor

Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntő hangversenyeinek egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ez alkalommal hallhatók. A közönség közel két évtizedes érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről-évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Az idei vendég Karácsony János, és az ütőhangszeres-multiinstrumentalista Födő Sándor lesz.A 35 éves Amadinda, Presser és Karácsony együttműködése immár három évtizedre tekint vissza: 1989. júnus 2-án léptek együtt először színpadra a Zeneakadémia színpadán a Drum Street Blues bemutatója alkalmából, melyet Presser az együttesnek komponált. A fiatalabb muzsikusgenerációhoz tartozó Födő Sándor az elmúlt évek szinte minden komolyabb Presser-produkciójában részt vett, így fontos szerephez jutott a 2018 októberében rendezett Aréna-koncerteken is.

A szilveszteri hangverseny első része hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. A számtalan ütőhangszerrel, gitárral és zongorával felpakolt zenevonat végül az erre az alkalomra áthangolt LGT számokkal ér a végállomásra…

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek