Budapest 2019. Oct. 15. (19:30)

Mini-Fesztivál • 4.1 / CAFe 2019


Mini-Fesztivál • 4.1 / CAFe 2019

Mini-Fesztivál • 4.1

  1. Emszt András: B Lines
  2. Baqais Ádám: Változások
  3. Virágh András Gábor: Triptyque
  4. Zámbó Jonatán: Metamorphoses
  5. Matuz Gergely: MAGIS
  6. Kecskés D. Balázs: Partita
  7. Dragony Tímea: Lángrózsa

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak.
Durkó Zsolt egy alkalommal így beszélt az új zene jelentőségéről és az ismeretlen világok szépségéről: „Az alkotóművészet ösztönszerű lényegéhez tartozik a megújulás képessége. Így a pontatlan sejtés, kétely, képzelődő hallucináció, mely a felfedezés lendületében talál utat – nélkülözhetetlen.”
A Mini-Fesztivál évről évre lehetőséget biztosít a legfiatalabb zeneszerző-generáció bemutatkozásának. Idén Emszt András, Baqais Ádám és Zámbó Jonatán műveivel találkozhatunk, 2019-ben mindhárman Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban részesülnek.

Közreműködik:
Miksch Adrienn [7] – ének, Osztrosits Éva [1, 4] – hegedű, Matuz Gergely [3, 5] – fuvola, Dragony Tímea [7], Kovalszki Mária [3], Lajkó István [2, 6], Szőcs Kristóf [1, 4] – zongora, Kruppa Vonósnégyes [7]
A vonósnégyes tagjai:
Kruppa Bálint, Osztrosits Éva – hegedű, Kurgyis András – brácsa, Baranyai Barnabás – cselló
Támogatók:
A Magyar Zeneművészeti Társasággal közös program.
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek