Budapest 2019. May. 30. (20:00)

Mirabai Ceiba


Mirabai Ceiba

Szelíd és mindent átható zene jellemzi Mirabai Ceibát. A hárfa, zongora és a gitár finom hangját szeretettel elegyítik énekhangokkal. Koncertjeik a békesség örömteli és felemelő ünnepei, ahol alkalmunk lehet közösen megélni mindazt, amiben a duó oly mélyen hisz: a zene, mint univerzális nyelv egyesíti a világ minden emberét, kultúráját és hagyományait.

A zenekar: Markus Seiber és Angelika Baumbach.

A Mirabai Ceiba alapvetően egy duó, a gitáros és énekes Markus Seiber és az énekes, hárfás, zongorista Angelika Baumbach alkotja, akik a világ különböző részeiről származnak. Markus kelet-német. Angelika Tucson-ban, Arizónában született és egy kis faluban nőtt fel Mexikóváros közelében, egy mexikói anya és német apa lányaként. Zenéjüket ezen a turnéjukon is, mint sok más esetben, Bogdán Djukic kíséri, aki varázslatos hegedűjátékával és ütős hangszerekkel egészíti ki az éteri hangzást.

 

Univerzális mantrák, latin-amerikai dallamok –

Angelika és Markus együtt alakították ki azt az egyedülálló új stílust a világ mantrazenei világában, ahol egyesítették a hagyományos Kundalini jóga mantráit eredeti, hagyományos angol és spanyol dalokkal, amelyek tükrözik az amerikai indián befolyást és olyan bölcsek szavait szólaltatják meg a zene nyelvén, mint Rumi, Thich Nhat Hanh, Guru Nanak és Yogi Bhajan.

Az egyedien összeállított CD-lemezeiken – mint például a Houndred Blessings (Száz áldás) – Mirabai Ceiba olyan megkapóan szövi össze dalait, melyeket ezek a bölcs tanítók és hagyományos források ihlettek, mint egy gobelin. Zenéjükön keresztül a hallgatóság megtapasztalhatja a világ bőkezű, jótékony adományát.

 

Mirabai Ceiba – a név kötelez

Még a Mirabai Ceiba név is tükrözi az indiai és az ősi Latin Amerikai befolyást. Mirabai (1498-1547) egy hindu misztikus énekes volt.

A Ceiba egy latin-amerikai szent fa, melyet soha nem vágnak ki és nagyon magasra nő.

 

“Azt szeretnénk, hogy a zenénk olyan legyen, mint a Ceiba fa”, mondja Markus és Angelika, “gyökerei mélyen gyökereznek az anyaföldben, az ágaik pedig szélesen és magasra kiterjednek az ég felé. ” (Markus és Angelika)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek