Budakalász 2021. Dec. 04. (19:00)

MIRKOREA – ZENÉS RITUÁLÉ CHICK COREA EMLÉKÉRE


MIRKOREA – ZENÉS RITUÁLÉ CHICK COREA EMLÉKÉRE

MIRKOREA – ZENÉS RITUÁLÉ CHICK COREA EMLÉKÉRE

2021. december 04., 19:00, Kós Károly Művelődési Ház

A műsor tisztelgés az idén elhunyt Chick Corea előtt. A koncert Corea szerzeményeiből áll, melyek a klasszikus-kortárs, avantgarde, jazz és latin műfajokat ölelik át.

A zenekar vezetője, MIRKO így vall a Chick Coreahoz fűződő kapcsolatáról: “Chick Corea nevét először 27 évvel ezelőtt hallottam, legelső jazz-zongora óráim egyikén, amikor azt a feladatot kaptam, hogy kottázzam le hallás alapján az egyik szólóját, majd tanuljam meg azt a hangfelvétellel együtt eljátszani. A szóbanforgó szerzemény Corea elektronikus korszakából való, így ez a hangszeres játékstílus lett az, amely azóta is a legerősebb hatással van rám. A továbbiakban igen alaposan elmélyedtem művészetében; az elmúlt két évtizedben számtalanszor látogattam koncertjeit, és számos alkalommal személyesen is volt szerencsém találkozni vele. Számomra ő a non plus ultra zongorista, sőt, annál is több, zenei példaképem; nem ismerek rajta kívül olyan billentyűst (vagy bármilyen más hangszerest), aki ennyire tökéletesen játszik a hangszerén. És itt alapvetően a színpadi megnyilvánulásaira gondolok, koncertlemezein (vagy olyan koncertjein, melyeket élőben hallhattam) soha nem tapasztaltam sem összhangzattani, sem technikai hibát. Kis túlzással persze, de szinte ijesztő statisztika ez: úgy tekintek rá, mint egy emberi testbe zárt tökéletes gépre, aki hibátlanul improvizál valós időben, és mégsem érzelemmentes. Nagyon váratlanul ért, amikor megtudtam, hogy idén távozott. Ő volt azon kevesek egyike, akiről azt hittem, hogy legalább száz évig fog élni…”


 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek