Budapest 2022. Feb. 21. (20:00)

Müller Péter Sziámi 70 / Müller Péter Sziámi AndFriends és az Óbudai Danubia Zenekar koncertje


Müller Péter Sziámi 70 / Müller Péter Sziámi AndFriends és az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Müller Péter Sziámi, a magyar popzene történetének emblematikus figurája, az URH, a Kontroll Csoport és a különböző névváltozatokkal és felállásokban működő Sziámi zenekarok frontembere hetvenéves.

Ebből a jubileumi alkalomból jelenlegi formációja, a Müller Péter Sziámi AndFriends az Óbudai Danubia Zenekarral kiegészülve, valamint egykori zenésztársakkal és más jeles vendégekkel színesítve adja elő a zenész népszerű régi slágereit és egészen friss szerzeményeket úgy, ahogyan azok még sohasem szólaltak meg.

Müller Péter Sziámi az URH működésének alig több mint fél éve alatt számos sokat idézett szerzemény szövegét írta és énekelte, majd ezt a tevékenységet folytatta a szintén rövid életű Kontroll Csoportban, még emlékezetesebb dalokkal, később a különböző Sziámi formációkkal a nyolcvanas évek második felének, illetve a kilencvenes éveknek egyik meghatározó alternatív alakja lett, további örökbecsű szerzeményekkel gazdagítva a magyar rockzenét. Ezekből hangzik el jó néhány, több újabb dal társaságában, sőt ősbemutatóra is sor kerül az esten, amelyen az Óbudai Danubia Zenekar, Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara, egyben az egyik legkarakteresebb, műfaji kísérletezésekre is nyitott művészeti együttese segít ünnepi díszbe csomagolni a jól ismert underground-slágereket. A jeles évfordulót ünneplő Müller Péter Sziámi persze az itt elhangzó, klasszikussá lett sorain túl is a hazai alternatív kultúra kulcsfigurája, aki alkotott filmrendezőként is, de emellett író, költő, műfordító, Sziget- és operafesztivál-alapító, a Baltazár Színház színésze - és még annyi más. Minderre vendégeinek széles sora, többek között Víg Mihálytól Bérczesi Róberten és a Romano Dromon át Ónodi Eszterig, szintén rávilágít.

Közreműködők:

Müller Péter Sziámi AndFriends
Óbudai Danubia Zenekar
Bárdos Deák Ági
Bérczesi Róbert
Másik János
Romano Drom
Szakcsi Lakatos Béla
Víg Mihály
Ónodi Eszter
Thuróczy Szabolcs

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek