Év koncertje - szavazás
Budapest 2019. okt. 29. (19:00)

Müller Péter Sziámi est - Living-Loving


Müller Péter Sziámi est - Living-Loving

MÜLLER PÉTER SZIÁMI ÉS BARÁTAI ESTJE
AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN

LIVING, LOVING

 

Az Erkel Színházban október 29-én ritka élményt ígérő koncerttel örvendezteti meg közönségét a sok műfajú szerző és előadó, Müller Péter Sziámi. A nagyigényű koncerten a helyszínhez méltóan valóban különleges vendégekkel tiszteliK meg a közönséget. A páratlan opera- és musicalcsillagok, MIKLÓSA ERIKA és SZINETÁR DÓRA mellett SZAKCSI LAKATOS BÉLA, JÁVORI FERENC FEGYA, NOVÁK PÉTER, TOLCSVAY LÁSZLÓ teszik teljessé ezt az unikális együttlétet. A zenéről az igényes pop- és rockszcénából ismert kollégák valamint az Allegra Quartettet gondoskodnak. Müller Péter Sziámi az elmúlt öt évben több duó-formációban és AndFreinds nevű zenekarával sikeres produkciók sokaságát tudhatja maga mögött itthon és külföldön, utóbbival három figyelemre méltó lemezanyagot jelentettek meg, élő fellépéseik is átütőek. Sokan emlékeznek a dupla bulikra az A38 Hajón, a dupla Cohen magyarul hangversenyre a Budapesti Kongresszusi Központban, a Dürer- és a Kobuci-beli elszabadulásokra vagy a Katonában- és a Madách Színházban átélt ülve vigadásokra. A többműfajú, crossover repertoárban az AndFriends új számai mellett az esten hallhatjuk  a 80-as évek legendás (tűrt vagy betiltott) slágereit, a Kontroll-Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó termésének Müller Péter Sziámihoz kötődő legjavát és a szerzőtárs vendégekkel együtt alkotott emlékezetes dalokat is.

"Ne is próbáld meg elképzelni a magyar underground művészet történetét Müller Péter Sziámi nélkül! Hogy miért ne? Mert összeomlana az egész. Az énekes, a dalszövegíró és a filmrendező Müller Péter Sziámi műfajonként is teljes kult-életműveket hozott létre."

                                                                                                                      (Kemény István)

 

"Mindenki tudja, mi az ábra..., - csak nehéz érvényesen beszélni erről. Sziáminak megy. Jó olvasni, jó hallgatni"

                                                                                                                      (Tóth Krisztina)

                                                          

"Azt hiszem, az az igazán fontos, hogy az életmű görög tovább, új dalok születnek, a régi idők Müllernél nem képezik az üveges tekintetű merengés tárgyát, azok sokkal inkább az újragondolás motiválói, sőt van, amit maga mögött hagy. Az egyik legütősebb koncertzenekar tehát lemezt készített, és nagyon is élő, releváns produkciót hallunk..."

(Végső Zoltán, Élet és Irodalom, a Müller Péter Sziámi AndFriends 2018-as, Nevess magadra! című albumáról)

 Mivel az előadáson -  mint vendég -  fellép Menyhárt Jenő is, így a koncerten elhangzik egy autentikus, komplett, URH blokk is! Hisz mindenki előtt ismert -aki ennek a műfajnak a kedvelője- hogy Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő együtt, egy színpadon, az egyenlő URH! S ez igazán szenzáció a magyar rockéletben!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Koncert közben ment el Elton John hangja

Koncert közben ment el Elton John hangja

Koncert közben elment a hangja vasárnap Elton Johnnak, emiatt kénytelen volt megszakítani aucklandi fellépését.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy találkozásra február 24-én és 25-én este nyolc órakor kerül sor.

Európai turnéra indul King Krule, sajnos egyelőre nincs magyar dátum

A jellegzetes hangú brit zenei zseni, Archy Marshall, – azaz King Krule – két évvel ezelőtt a magyar közönség előtt is bizonyított egy telt házas A38 Hajós koncert alkalmával.

A basszeros tesója ugrik be Jerry Horton helyére a Papa Roach turnéján

Az együttes a Hollywood Undead-del és Ice Nine Kills-zel ad koncertet március 4-én Magyarországon. A Jacoby Shaddix vezette banda azonban nem teljes felállással érkezik hozzánk, az alapító és azóta is oszlopos tag, Jerry Horton ugyanis a napokban eltörte két ujját, melynek következtében ki kell hagynia a turnét, legalábbis...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek