Budapest 2019. Oct. 29. (19:00)

Müller Péter Sziámi est - Living-Loving


Müller Péter Sziámi est - Living-Loving

MÜLLER PÉTER SZIÁMI ÉS BARÁTAI ESTJE
AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN

LIVING, LOVING

 

Az Erkel Színházban október 29-én ritka élményt ígérő koncerttel örvendezteti meg közönségét a sok műfajú szerző és előadó, Müller Péter Sziámi. A nagyigényű koncerten a helyszínhez méltóan valóban különleges vendégekkel tiszteliK meg a közönséget. A páratlan opera- és musicalcsillagok, MIKLÓSA ERIKA és SZINETÁR DÓRA mellett SZAKCSI LAKATOS BÉLA, JÁVORI FERENC FEGYA, NOVÁK PÉTER, TOLCSVAY LÁSZLÓ teszik teljessé ezt az unikális együttlétet. A zenéről az igényes pop- és rockszcénából ismert kollégák valamint az Allegra Quartettet gondoskodnak. Müller Péter Sziámi az elmúlt öt évben több duó-formációban és AndFreinds nevű zenekarával sikeres produkciók sokaságát tudhatja maga mögött itthon és külföldön, utóbbival három figyelemre méltó lemezanyagot jelentettek meg, élő fellépéseik is átütőek. Sokan emlékeznek a dupla bulikra az A38 Hajón, a dupla Cohen magyarul hangversenyre a Budapesti Kongresszusi Központban, a Dürer- és a Kobuci-beli elszabadulásokra vagy a Katonában- és a Madách Színházban átélt ülve vigadásokra. A többműfajú, crossover repertoárban az AndFriends új számai mellett az esten hallhatjuk  a 80-as évek legendás (tűrt vagy betiltott) slágereit, a Kontroll-Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó termésének Müller Péter Sziámihoz kötődő legjavát és a szerzőtárs vendégekkel együtt alkotott emlékezetes dalokat is.

"Ne is próbáld meg elképzelni a magyar underground művészet történetét Müller Péter Sziámi nélkül! Hogy miért ne? Mert összeomlana az egész. Az énekes, a dalszövegíró és a filmrendező Müller Péter Sziámi műfajonként is teljes kult-életműveket hozott létre."

                                                                                                                      (Kemény István)

 

"Mindenki tudja, mi az ábra..., - csak nehéz érvényesen beszélni erről. Sziáminak megy. Jó olvasni, jó hallgatni"

                                                                                                                      (Tóth Krisztina)

                                                          

"Azt hiszem, az az igazán fontos, hogy az életmű görög tovább, új dalok születnek, a régi idők Müllernél nem képezik az üveges tekintetű merengés tárgyát, azok sokkal inkább az újragondolás motiválói, sőt van, amit maga mögött hagy. Az egyik legütősebb koncertzenekar tehát lemezt készített, és nagyon is élő, releváns produkciót hallunk..."

(Végső Zoltán, Élet és Irodalom, a Müller Péter Sziámi AndFriends 2018-as, Nevess magadra! című albumáról)

 Mivel az előadáson -  mint vendég -  fellép Menyhárt Jenő is, így a koncerten elhangzik egy autentikus, komplett, URH blokk is! Hisz mindenki előtt ismert -aki ennek a műfajnak a kedvelője- hogy Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő együtt, egy színpadon, az egyenlő URH! S ez igazán szenzáció a magyar rockéletben!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek