Neoton 1000
Budapest 2020. febr. 15. (19:00)

“Muzsikával eljegyezve...”


“Muzsikával eljegyezve...”

"Muzsikával eljegyezve..." Vida Mónika Ruth és Botos Veronika koncertje

Műsor:

S. Prokofiev:
Rómeó és Júlia szvit- részletek

-Introdukció
-Lovagok tánca
-Mercutio

C.Franck: A-dúr szonáta

szünet

Orbán György: Sonata Grande per viola e piano

F. Chopin: Sonata op. 65.


Vida Mónika Ruth:

Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora, orgona -és kamarazene versenyeknek. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energico-val is gyakran lép fel itthon és külföldön egyaránt. Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. 2019 őszén Balázs János és Falvai Katalin útmutatásával megkezdte zongora előadóművész mesterképzését is a Zeneakadémia Hallgatójaként, első nagy Hangversenysorozata, a “Sem emlék, sem varázslat” is szintén 2019 szeptemberében vette kezdetét.


Botos Veronika:

Botos Veronika az Operaház Zenekarának szólóbrácsása. 1992-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, ahol Bársony László tanszékvezető növendéke, valamint Devich János, Botvay Károly és Mihály András kamarazenei óráinak hallgatója volt. Ugyanebben az évben megnyerte a Lukács Pál Emlékversenyt.
A brácsa mellett viola d’amore-n is játszik. A Bánk bánban ezen az édes-bús hangú hangszeren hangzik fel Melinda áriájának bevezetője. Felejthetetlen élménye, amikor New Yorkban a színpadon szólaltathatta meg a hangszert, s ehhez Placido Domingo is gratulált.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Elhunyt Wallace Roney, a Miles Davis utódjának tartott amerikai dzsessztrombitás

Elhunyt Wallace Roney, a Miles Davis utódjának...

A zenész 59 éves volt, halálát a koronavírusból fakadó komplikációk okozták a New Jersey állambeli Patersonban – tudatta a CNN a művész...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bon Jovi fiának a mosókonyha volt a karanténja

Karanténba került a nem is olyan rég még Harry herceggel duettező Jon Bon Jovi egész családja, miután 17 éves fiánál jelentkeztek a koronavírus tünetei. A rocksztár és családja most saját otthonukban kényszerültek elkülönülésre Jacob betegsége miatt.

A zenészek túlnyomó többségét kihagyták a streaming bevételekből

A jövedelem nélkül maradt előadóművészek segítséget kérnek az Európai Bizottság elnökétől, akinek támogatására az online zeneszolgáltatásból származó bevételek méltányos megosztásában is számítanak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek