Budapest 2019. nov. 30. (20:00)
Jegyvásárlás

New Jazz from Finland - Timo Lassy & Teppo Mäkynen


New Jazz from Finland - Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Közreműködik:
  • Timo Lassy - szaxofon
  • Teppo Mäkynen - dob

A finn jazz két jól ismert szereplője, a szaxofonos Timo Lassy és a dobos Teppo Mäkynen egy rendkívül erőteljes zenét játszó duóban egyesítették erőiket a közelmúltban. A különböző zenekarokban – Teddy Rok 7, The Five Corners Quintet, Jo Stance, Timo Lassy Band – együtt töltött évtizedes közös játékuk révén szerzett összeszokottságukhoz az új projektben az újdonság frissessége és izgalma társul. Ez sugárzik az alig néhány hónapja a We Jazz Records kiadásában megjelent debütáló albumuk, a Timo Lassy & Teppo Mäkynen valamennyi számából, s élő környezetben a közönség reakcióiból nyert energiák még tovább fokozzák a szaxofon és a dob zenei párbeszédének izgalmát.

Timo Lassy kétségkívül az új évezred egyik legnagyobb finn jazz sztárjának számít, aki a The Five Corners Quintetben nyújtott játéka és sikeres szólista szereplései révén egycsapásra az élénk helsinki jazz élet központi figurájává vált. A karizmatikus előadó ünnepelt kvintettjével végigturnézta Európát, az Egyesült Államokat és Brazíliát. Robusztus és magabiztos tenorszaxofon-játéka soha nem nélkülözi az érzelmi töltetet. Moves című hatodik szólóalbuma 2018-ban az Év Finn Jazz Albuma kategóriában Jazz-Emma díjat nyert. Noha a friss Timo Lassy & Teppo Mäkynen albumon Lassy a rá jellemző forró soul jazz helyett a szabad játék és a hang-kísérletek irányába mozdult el, még mindig éppen elég klasszikus „Lassy-hangzást” tesz oda, ahol arra éppen szükség van.

A Helsinki dobos és producer Teppo Mäkynen pályáját olyan híres projektek fémjelzik, mint a 3TM, a The Stance Brothers (+ Jo Stance), a Teddy Rok Seven, vagy a mindmáig nemzetközileg legsikeresebbnek számító finn jazz-együttes, a The Five Corners Quintet élő szerepléseinek egyik kulcsszerepe, hogy csak néhányat említsünk. Mäkynen saját projektjei mellet olyan vezető finn együttesek tagságát erősíti, mint a Timo Lassy Band, az Aki Rissanen Trio vagy az Opust is megjárt Verneri Pohjola Quartet és a Jukka Eskola Soul Trio. Játéka stílusoktól függetlenül mindig lenyűgözően eredeti. Mind szerzőként, mind játékosként természetes érzékkel lel rá új zenei irányokra, s nem véletlen, hogy az egyik legszemélyesebb és legmuzikálisabb dobosként tartják nyilván hazájában. Teddy Rok néven producerként is ismert, nevéhez kötődnek Timo Lassy és Jukka Eskola szólóalbumai és természetesen saját projektjei. Mäkynen kétszer nyerte meg a Jazz-Emma díjat: 2004-ben a Teddy Rok Sevennel és 2017-ben a 3TM Form című albumával. Mindemellett ő a Helsinki Rádió rendkívül népszerű Jazz kiinnostaa című heti show-jának egyik házigazdája is.

facebook.com/timolassy 
facebook.com/teddyrokofficial 

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 600 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Meghosszabbították A DAL jelentkezési határidejét

Meghosszabbították A DAL jelentkezési határidejét

November 30-ig meghosszabbítja A Dal 2020 pályázat jelentkezési határidejét a Duna Televízió.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

A Petőfi Csarnok – Ifjúsági kultúra és szabadidőpolitika címmel kötet jelent meg, amely a Városligetben három évtizeden át működő intézmény első nyolc évének történéseit állítja a középpontba.

A Tomorrowland rezidens dj-je Budapestre jön!

Januárban ismét hazánkban köszönthetjük az ezúttal klubbulira készülő világsztár és Tomorrowland-rezidens dj-t, akit Lost Frequencies néven ismernek a dallamosabb house zene kedvelői.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek