Budapest 2019. Jun. 11.

NIGEL KENNEDY koncert


NIGEL KENNEDY koncert

Nigel Kennedy


Nigel Kennedy koncert 2019. június 11-én 19.30 órai kezdettel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Nigel Kennedy (1956. december 28.) a világ vezető hegedű- és brácsaművésze. Hihetetlen technikai virtuozitása látványos, bravúros előadásmóddal párosul, nem nélkülözve a show elemeket sem. ,lEgyedi stílusával és formabontó zenei felfogásával számos rangos díjat és címet tudhat magáénak. 2001-ben Nagy-Britanniában az év művészének választották, de muzsikált már a brit királyi családnak nyilvános és zártkörű eseményeken egyaránt. A brit származású hegedűvirtuóz repertoárja a klasszikus és kortárs komolyzenét ötvözi, mellyel célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse zenéjét.
A gyakran csak Kennedy néven ismert előadó a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel, mint a legtöbb eladott klasszikus lemez előadója, mely címet az 1989-es Vivaldi: A négy évszak című felvételével szerzett meg.

Ő büszkélkedhet Bach, Beethoven, Berg, Brahms, Mendelssohn, Sibelius, Csajkovszkij és Walton műveinek legnépszerűbb felvételeivel. Direkt a számára kialakított öthúros hegedűn és egy, a híres hegedűkészítő, a cremonai Carlo Bergonzi 1732-ben készült hangszerén játszik.

Kennedy, aki mára a világot bejárta zenéjével gyakran improvizatív elemekkel ötvözi programját és ekképpen vélekedik magáról: „Mondhatják, ha akarják, hogy én egy komolyzenét játszó hegedűs vagyok, de én mindig egy olyan muzsikusként látom magam, aki a zenének nem csak egy részét játssza.”

2018-ban új albummal jelentkezett, melynek címe: Kennedy meets Gershwin’. A lemez Gershwin időtlen kompozícióinak örömteli feltárása, mely Kennedy egyedülálló és csodálatos tehetségével most új életre kel. A jazz stílusú album Gershwin születésének 120. évfordulója alkalmából jelent meg, és bemutatja a klasszikus és jazz világ által már megismert hegedűvirtuóz kiválóságát. Az albumot a jazz klubok hangulata jellemzi, a lemez érdekessége, hogy Kennedyt a hegedű mellett először hallhatjuk zongorán is játszani. Az album Kennedy fiatalkori énjét mutatja be, amikor nappal a rangos New York-i Juilliard zenei egyetemen tanult, éjjel pedig jazz klubokban zenélt. A világhírű zenész idén májusban kiadott stúdióalbumára épített ’Bach meets Kennedy meets Gerswhin’ néven turnézik Európában.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek