Budapest 2019. Jun. 09. (20:00)

Noche flamenca - kurzuszáró koncert


Noche flamenca - kurzuszáró koncert

La Sombra del Alma - Flamenco Est

Kiszakad, szárnyra kap, és betölti a teret. A hang. A talp felől közelít, lüktet, feszít. A ritmus. Aranyra és éjkékre festi a levegőt. A dallam. Belefonódik a testbe, s a gyomorból indulva utat tör magának. A mozdulatban. Belélegzünk. A muzsika fénye, illata szétárad belül. Kapcsolódunk a körbe, ahol a hang, a ritmus, a dallam, a mozdulat és a levegővétel áramlik, duzzad, majd apad, világosodik, sötét lesz, sodor vagy megállít. Így vagyunk. Együtt.

A flamenco tradíciója egy különösen érzékeny együttlétre ad lehetőséget a zene, a tánc
művelői és nézői számára egyaránt. Mindenki saját világával, dalaival, ritmusaival,
dallamaival, mozdulataival és hangulatával érkezik. S hogy mindebből mi tud kikerekedni, az aznap este a színpadon és a nézőtéren dől el. Minden egyes szám egy találkozás úgy, ahogy előtte nem volt.

Ulises Diaz Ropero sokoldalú flamenco énekes, valóban most érkezik először Budapestre. Érzékeny világát a varázslatos Keck Mária flamenco művésszel, az egyedi hangú flamenco gitárossal, Illés Jánossal, és Böröcz Petra flamenco táncossal osztja meg. A műsor a flamenco tradíciója szerint a perc varázsát és megismételhetetlenségét ragadja meg, az egyéni kifejezés erejére épít, és az egymásra figyelés csodálatosan működő világába invitál.

Keck Mária – tánc, ének
Ulises Diaz Ropero – ének, cajón
Illés János – gitár
Böröcz Petra – tánc

Ulises Diaz Ropero toledoi származású művész az utóbbi 20 évben építette fel karrierjét
főként Londont és Madridot tekintve bázisként. Olyan rangos színpadokon énekelt, mint a La Corrala De Almargo (Cuidad Real) és a Ronnie Scotts (London) és olyan neves flamenco gitárművészek kísérték, mint Fernando de La Rua és Pablo Dominguez. Dolgozott a Natalia Garcia Huidobro által vezetett La Tipica nevű társulatban és az Eclipse y Joglaresa nevű barokk fúziós projektben. Jelenleg Madridban él, ahol helyi flamenco művészekkel működik együtt.

Keck Mária a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott modern koreográfusként és az Universidad de Alcalán végzett mesterképzést zeneterápia szakon, Spanyolországban.
Flamenco tanulmányait a madridi Academia Flamenco Amor de Diosban tökéletesítette
számos világhírű flamenco mesterrel (Inmaculada Ortega, La Truco, Concha Jareño, Carmen La Talegona). 2010-től Madridban él és a város legrangosabb tradicionális flamenco színpadjain táncol (Candela, Café Berlin, El Cortijo, Casa Patas, Sala Barco, Cardamomo, Café de Chinitas, Café Ziryab) a műfaj kiemelkedő spanyol és nemzetközi művelőivel együttműködve (David Durán, Fernando De La Rua, Caridad Vega, Jesús González Hernández, Isabel Soto, Sonia Cortés, Antonio El Ciervo, Luis Miguel Manzano, El Piculabe, Laura Abadia). Alapítója a De Cobre roma-magyar flamenco fúziós társulatnak, amellyel énekesként és táncosként turnézik fesztiválokon és színházakban Bettina Flater, Víctor Guadiana és Miguel Reyes flamenco művészekkel együttműködve.
Táncos a madridi Pellizco del foro társulatban, táncos-énekes a madridi Miguel Reyes
Sextetben, alapító-táncos-énekes a szlovén koprodukciós Ex Auróban együttműködve
Antonio El Potaje, Guillermo García, Carlos Orgaz, Miguel Reyes, Sonia Cortés, Ernesto Bravo, José Hernández, Bego Salazar, Rubén Puertas, Karen Lugo, Tomaz Pacnik művészekkel. Négy lemez és egy DVD megjelenéséhez fűződik a neve Madridban és Budapesten (Ethnómada, De Cobre, Ex Auro - szerző, Miguel Reyes Sextet - közreműködő, Pellizco del foro - közreműködő) Pedagógus és előadóművész Japánban (Fukuoka és Osaka) az Alma de Flamenco akadémián (05.2012-09.2012) és számos flamenco projektben és fesztiválon közreműködik úgy, mint X. Berlin Flamenco Festival/Berlin- Pfefferberg (2005), Tablao Flamenco El Cortijo/Stuttgart (2011), Costa Dorada/London (2010-2012), Flamenco Backstage/Madrid (2017-2018), Flamenco on Fire/Pamplona (2018).

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek