Budapest 2019. máj. 12. (19:00)

Old Boys 40 - születésnapi koncert


Old Boys 40 - születésnapi koncert

Az Old Boys együttes 1979-ben alakult és azóta is tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Nevük elsősorban az oldies zene (50-es, 60-as, 70-es évek angolszász zenéje) széles spektrumú, sok műfajt és eredeti előadót felölelő repertoárjuk magas színvonalú előadását jelenti a széles korosztályú hallgatóság számára. A ma 12 fős együttes műsora az oldies kor zenei palettájának szinte összes műfaját és előadói egyéniségét magában foglalja. (Rock and roll, pop, rock, blues, soul, country, stb.) A hat különböző szóló énekesi hang és a korlátlan vokál lehetősége mindig is nagyon széles skálájú „eredeti” hangzás elérését tette és teszi lehetővé az együttes számára. Az együttes folyamatosan bővíti repertoárját minden, nekik tetsző és tőlük jól megszólaló műfajban, előadóktól. Ma már a repertoár kiegészült mintegy 20 %-ban „frissebb kor” zenéjével is, egészen napjainkig.

Az jövőre 40 éves együttes eddig mintegy 7000 koncertet, fellépést tud maga mögött, melyekben előfordultak mindenféle fellépések szerte Európában: stadionos, sportcsarnokos óriás koncertek mellett sok-sok egyetemi és kis klubos fellépés, bálok, céges rendezvények, fesztiválok, stb. A műfaj és generációjuk „óriásaival” léptek fel együtt Európa különböző színpadjain. Előzenekarként Budapesten Chuck Berry, Jerry Lee Luis, Joe Cocker, külföldön Tremeloes, Johnny and the Hurricanes, Percy Sladge, Dave Clark Five, Spencer Davis Group, hogy csak néhányat említsünk.

Koncerteztek Németország rengeteg városában, Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Szlovákiában, Erdélyben, Szerbiában, jártak Szardínián, Korzikán, Monte Carloban, stb. Mindenütt nagy sikerrel szerepeltek, sokszor visszahívták őket. (Pl. München Olympiapark: Theatron színpad : 1983-2006 között 18 alkalommal adtak koncertet a nyári fesztivál keretein belül.)

Magyarországon elsőként játszottak szimfonikus zenekarral közösen (az Állami Hangverseny Zenekarral a budapesti Erkel színházban:” Beatles Est” 1997-ben), melyet aztán a MÜPÁ-ban a 30 éves jubileumi koncerten a MÁV Szimfonikusokkal együtt előadott, teljesen más programú koncert követett 2009-ben. Mind ezekről helyszíni TV közvetítés és később megjelent videók is készültek. (Az együttesnek összesen 3 LP, 7 CD és 2 DVD kiadása született. Az első LP nagylemezüket még Németországban vették fel és adták ki 1987-ben.)

Budapesten rengeteg saját klubban játszottak heti rendszerességgel, éveken-évtizedeken keresztül (Eötvös Klub, Petőfi Csarnok, Hűvösvölgyi Vigadó, Cotton Club, hogy csak a legjelentősebbeket említsük). Jelenlegi havi rendszerességű klubjaik a Gellért Szállóban és a Széchenyi Kertvendéglőben működnek évek óta. 24 év óta minden nyáron dunai hajózásra hívják 3-5 alkalommal táncolni vágyó közönségüket.

A 40 éves jubileumi koncertre egy már „bejáratott” helyszínen (itt volt a Beatles Est, valamint a 20 éves jubileumi koncert is) az Erkel Színházban kerül sor 2019 május 12-én.

 

A zenekar természetesen ismét nagyon készül erre az estre:

- új, különleges számok kerülnek be a repertoárba,
- szimfonikus kamarazenekarral egészül ki az est egyik része,
- énekes és hangszeres vendégművészek is fellépnek (Charley, Fenyő Miklós)

 

Az együttes az est első részében áttekintést ad az elmúlt 40 évről, míg a második részben egy teljesen új műsor keretében különleges zenei és színpadi élményt kíván nyújtani a közönségnek.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra közönségdíjasai

Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra...

Britney Spears, a BTS és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People's Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Omega története véget ért

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Torres Dani már december elején feldíszíti a karácsonyfáját

Magyar édesanya és ecuadori édesapa gyerekeként Torres Dani életében a karácsonyváró időszak kifejezetten különleges. Idén ráadásul egy gyönyörű lány is örömtelivé teszi a készülődést.
Új koncertek