Budapest 2019. Feb. 26. (19:30)

Olga Peretyatko áriaestje


Olga Peretyatko áriaestje

A zenekedvelők tudják: nincs izgalmasabb egy nagy előadó-egyéniséggel való első találkozásnál. Ha egy operabarát eddig csak olvasott a világhírű orosz szoprán nemzetközi sikereiről, de még nem hallotta őt énekelni, s most a Müpában személyesen is megtapasztalja művészetének varázsát, biztosan nem felejti el az élményt.

Az énekhang kényes jószág, vigyázni kell rá, nem szabad visszaélni a lehetőségeivel. Az operaénekesek többsége csak a repertoár egy részében otthonos: van, akit orgánumának adottságai arra predesztinálnak, hogy a barokk és a bécsi klasszikus repertoárban jeleskedjék, mások egy életet töltenek Wagner és Richard Strauss nehéz szólamainak vokális csúcsain, megint mások a bel canto-operák koloratúráit kivitelezik bravúrosan. A Mariinszkij Színház gyermekkórusának egykori tagja, a Hamburgi Operastúdió hajdani növendéke, a Plácido Domingo által szponzorált 2007-es Operalia verseny díjazottja, Olga Peretyatko különleges művész: repertoárjának szinte nincsenek határai. Énekel Händelt és Mozartot, de Wagnert és Richard Strausst is, emellett pályáján különlegesen fontos szerepet játszanak a Rossini-ritkaságok - és akkor még nem beszéltünk valóságos és zenei anyanyelvéről, az orosz repertoárról, Stravinskyt is beleértve. Ez a sokoldalúság művészetének egyik nagy varázsa, s ebből ad ízelítőt áriaestjén is, ahol a három nagy bel canto-szerző, Rossini, Bellini és Donizetti művei mellett Offenbach, Gounod és Glinka zenéje is terítékre kerül.
Michelangelo Mazza személyében elhivatott és nagy tapasztalatú operakarmester vállalta erre az estére a Magyar Állami Operaház Zenekarának irányítását.

Műsor:
Az olasz bel cantótól a francia romantikus operáig, orosz kitekintéssel: Rossini, Bellini, Donizetti, Offenbach, Gounod, Glinka

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek