Budapest 2020. Oct. 22. (20:00)

Orgona koncert operaénekkel és fuvolával / Organ Concert


Orgona koncert operaénekkel és fuvolával / Organ Concert

A Szent István Bazilika egyike Budapest legszebb neoklasszikus épületeinek, Magyarország legfontosabb épülete, a harmadik legmagasabb épület az országban és egyben a legjelentősebb turisztikai látványosság a fővárosban.

A Bazilika építési munkálatait 1851-ben kezdték meg Ybl Miklós tervei alapján, végül – Kauser József közreműködésével – 1905-ben készült el. A következő ötven évben a templom épületét háborúk, viharok és földrengések sújtották, majd az 1983-tól 2003-ig tartó időszakban felújították. 
 
A koncert anyagát Teleki Miklós orgona művész állította össze, aki  Magyarország legjobb orgona művészei közé tartozik. Az áriákat a Kossuth díjas művész, Kováts Kolos adja elő, Magyarország egyik leghíresebb operaénekese. A koncerten fuvolakísérettel közreműködik Krusic Eleonóra is, aki különböző zenekarokkal lépett fel számtalanszor külföldön és hazánkban is. Vendégeink 3.kategória közül választhatnak, amiket az oltártól való távolság határoz meg. Érkezési sorrend van, a kategórián belül szabadon választható ülőhelyekkel.
 
A koncert kombinálható késő esti sétahajózással (Drink & Cruise®) is. Vendégeink így, egy felejthetetlen Orgona Koncert és egy hajós városnézéssel gazdagodhatnak. A koncert végeztével hosztesz kíséri a vendégeket a hajóhoz, ami egy 5-10 perces sétát jelent. A hajós program  22 órakor kezdődik és 1 óra 30 perc időtartamú. Az ár 2 italt tartalmaz, ami egy welcome drink és egy választható ital (bor, sör vagy üdítő)
 
Program:

Antonio Vivaldi (1678-1741) - Johann Sebastian Bach (1685-1750): Concerto in D minor BWV 596 (Allegro, Adagio, Allegro)
 
Tomaso Albinoni (1671-1751): Adagio

Alessandro Stradella (1639-1682): Pietá Signore

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Andante in C major K 315
 
Franz Schubert (1797-1828): Ave Maria
 
Liszt Ferenc (1811-1866): Fantasy & Fugue on the Theme B-A-C-H
 
Georges Bizet (1838-1875): Agnus Dei

Johann Sebastian Bach: Minuet and Badinerie from suite in B minor BWV 1067Johann Sebastian 
 
Bach: Toccata and Fugue in D minor BWV 565
 
 
Helyszín: Szent István Bazilika, 1051 Budapest, Szent István tér 1.

Program kezdete 20:00h

Koncert időtartam: 70 perc (szünet nélkül)

Városnéző hajózás időtartam: 90 perc

Jegyátvétel 30 perccel a program kezdete előtt. 

Érkezési sorrend.
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek