Budapest 2020. aug. 07. (20:00)
Jegyvásárlás

Palotai Csaba & Steve Argüelles: Cabana Perchee (FR)


Palotai Csaba & Steve Argüelles: Cabana Perchee (FR)
Közreműködik:
  • Palotai Csaba - gitár
  • Steve Argüelles - ütőhangszerek

A Cabane Perchee kifejezés magyarul annyit tesz: ’lombkunyhó’. Franciaországban élő és alkotó gitárosunk, Palotai Csaba számára ez a szó adta a kiindulópontot régi zenésztársával, Steve Argüelles dobossal közös, új duó-projektjéhez. „Ez a furcsa épület a lombok között – bár egy ember alkotta konstrukció – mégis azt az illúziót kelti, hogy az ember nem a természet vetélytársa, hanem az élővilág szerves része. A hozzá kapcsolódó, vadregényes hangulat a gyerekkort idézi. Benne van a Tüskevár, a Vadon Szava, és némiképp a Mikrokozmosz zongoradarabjai is” – indokolta a címadást Palotai Csaba, aki Bartók etűdjei mögött ugyanazt a tanító szándékot sejti, mint amivel Matula bácsi próbálta átadni Tutajosnak a természet fokozatos megfigyelésének képességét. „Azt a szót, Mikrokozmosz, értelmezhetjük mint egy kis világot képező, különböző fajta darabok sorozatát; vagy pedig úgy is értelmezhetjük, mint 'a kicsik, a gyermekek világát'” – írja Bartók, Palotai szerint pedig ezek a darabok annak példái is, hogy „egy végtelen egyszerű képben is benne van minden egy végtelenül komplex világról”.

Most pedig zenésztársával ezeket a Bartók által elhintett zenei magvakat és az azokban rejlő lehetőségeket bontogatja képzeletbeli lombkunyhójában. Olykor olybá tűnik, ezt a kunyhót szubtrópusi erdőben lakó őslakosok építették, máskor pedig menő mobilház egy nyugat-európai ember kertjében, ahol már elektronika szolgája a kényelmet. Csaba gitárjátékában van valami abból az afrikai bluesból, amit Ali Farka Touré vagy Boubacar Traoré neve fémjelez, miközben az elektronikus zenében is jártas Steve olyan, különböző elemekből (sámándob, fagyűrű, magvak, preparált mandolin, szteppcipő) álló ütős szettet állított össze ehhez a programhoz, ami jól illeszkedik az akusztikus gitár dinamikájához, és ami olyan etnikus színeket idéz, mint Moondog atmoszférikus zenéje a saját fejlesztésű, mágikus ütőhangszerekkel. Palotai Csaba és Steve Argüelles intim, okos, érzelmi húrokat is pengető zenéjében a kultúrák békésen beszélgetnek egymással.

Fotó: Vincent Bourre

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 600 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Pénzhez jutnak a klubok, koncerthelyszínek és a fesztiválok

Pénzhez jutnak a klubok, koncerthelyszínek és a...

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy a múlt héten elfogadott 5,3 milliárd forintos támogatási kereten felül egy 2,2 milliárd forintos...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.

150 zenekar között osztják fel a raktárkoncertes ötmilliárdot, megvannak az első nevek!

Eddig mondjuk garázskoncertnek nevezték, még lehet belőle sufni vagy lomtár, esetleg spájz, mindenesetre elhangzottak ma az első konkrétumok a projektről.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek