Budapest 2019. Jan. 25. (19:00)

Pankastic! Félúton felnőttem - Lemezbemutató Kiskoncert


Pankastic! Félúton felnőttem - Lemezbemutató Kiskoncert

A Pankastic! zenekar bemutatja legújabb lemezének anyagát, teljes felállásban, elejétől a végéig. A Fém Arts & Café nagytermének helyszíni adottságait kihasználva intim, bensőséges koncert lesz, egy kis színházzal megfűszerezve.

A koncert után az Oláh Krisztián trio tart jam sessiont.

Figyelem! Kevés hely áll rendelkezésre, érdemes mihamarabb jegyet venni!

Pálmai Panna - ének
Lisztes Jenő - cimbalom
Kardos Dániel - gitár
Orbán György - nagybőgő
Serei Dániel - dobok

A Pankastic! már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el, kuriózumnak számító hangzásukkal hiánypótló színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. “Django-pop” névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazz-es hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével.
A manouche swing és a cimbalom hangjának ötvözése nemzetközileg is eredeti zenei koncepció, mely az énekesnő, Pálmai Panna derűs, energikus kisugárzásával párosulva teszi utánozhatatlanná a Pankasticot.

A zenekar elsősorban Kálmán Tamás dalszerző és a formáció saját szerzeményeit játssza, néhány merész, szellemes feldolgozással színesítve a repertoárt. Első, “Tavasz, nyár, ősz, tél” című slágerük a Petőfi rádióban debütált, majd 2015-ben nagy sikerrel szerepeltek az “A Dal” című tv műsorban is, melyet sorra követtek a meghívások és máig emlékezetes koncertek.
A Pankastic! hangos sikert aratott a MOM-ban, az A38-on, a MÜPA teltházas nagytermében pedig a Dohnányi zenekar, Hajós András és Myrtill is a formáció meghívott vendégei között szerepelt. Az énekesnő Oláh Gergővel közös, Bújjunk el című duettje a zenei tv adókon máig látható. A budapesti koncertek mellett a zenekar játszott a Bansko Jazz, az Arad Jazz és a Savaria Történelmi fesztiválokon, a SZIGET-en, a VOLT-on, a Művészetek Völgyében, a Paloznak Jazz Pikniken, a Gere Jazz Fesztiválon, a Veszprémfeszten, és mostanra összesen közel száz vidéki és külföldi fesztiválon, klubban és privát rendezvényen.

A Pankastic! sikerének titka, hogy a jazz zenén belül könnyed, dallamos, közérthető muzsikájukat a műfaj kimagasló képviselői szólaltatják meg. Kardos Dániel gitáros virtuóz játéka mellett a humoros színpadi jelenlét és a műfaj sajátosságából adódóan, egyben a ritmusszekció motorja. Lisztes Jenő világklasszis cimbalmos, aki a Royal Albert Hallban a Budapesti Fesztiválzenekar szólistájaként is szerepelt. Orbán György megszámlálhatatlan hazai jazz formáció bőgőse, együtt dolgozik Szakcsi Lakatos Bélával és Palya Beával is. Serei Dániel dobos a Budapest Jazz Orchestra ütőse, aki olyan világsztárokkal is szerepelt, mint James Morrison és Raul Midón.
A zenekar lelke, Pálmai Panna énekesnő, aki egyedi hangjával, közvetlen kisugárzásával a koncertek alkalmával mindig vidám és pozitív atmoszférát teremt. 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek