Budapest 2020. Dec. 17. (20:00)

PARKER 100


PARKER 100

PARKER 100

Közreműködik:
Szakcsi Lakatos Béla - zongora
Horváth „Plútó” József - nagybőgő
Emilio - dob
Soso Lakatos Sándor - szaxofon
Molnár Sándor - szaxofon
Szakcsi Lakatos Róbert - zongora

Idén 100 éve született az altszaxofonos Charlie Parker, becenevén Bird, aki a jazzt a negyvenes évek végén tánczenéből koncertzenévé emelte, és ezzel a forradalmi tettel egy időben létrehozta a bebop nevű új stílust, ami azóta is a jazz fősodrát jelenti. Charlie Parker életműve a jazztanoncok zenei olvasókönyvében fajsúlyos fejezetet foglal el, a szaxofonosok pedig szinte vallásos tisztelettel fordulnak felé. A zongorista Ifj. Szakcsi Lakatos Béla – jóllehet, ő maga nem szaxofonos – hasonlóan fontos inspirációs forrásként tekint rá, és azt mondja, egy Birdnek címzett tribute est eleve paradox helyzet, hiszen a legnagyobb innovátorok egyikét lemásolni valahol ellentmondást jelent. Éppen ezért ők, ezt az újító és kreatív attitűdöt szem előtt tartva, nem egy az egyben fogják előadni Charlie Parker legendás szerzeményeit. Ezt már a különleges felállás is előrevetíti, melyben Ifj. Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Horváth „Plútó” József (nagybőgő) és Emilio (dob) mellett két fúvószenészt találunk. Soso Lakatos Sándor és Molnár Sándor szaxofonosok adják majd egymásnak a szólista szerepét, akiknek személye egyúttal az izgalmas szólókra is biztosítékot jelent. Az öttagú együttestől várható energiaszint egészen biztosan visszaröpít majd bennünket a lázadó, radikális jazzéra hangulatába, ahol minden hangnak tétje volt.

FIGYELEM!
A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek