Budapest 2020. Jan. 24. (20:00)

Rieger – Rozsnyói Quartet


Rieger – Rozsnyói Quartet
Közreműködik:
  • Rieger Attila - gitár
  • Rozsnyói Péter - zongora, Fender Rhodes
  • Oláh Zoltán - nagybőgő
  • Csízi László - dob

A 2017-ben alakult formáció életrehívói Rieger Attila és Rozsnyói Péter a LFZE Jazz Tanszakán végeztek 2004-ben. Közös munkájukat a jazz nagy swing és bebop előadóinak, illetve szerzőinek tisztelete ihlette. Felállásuk különleges hangzását a 70-es évek analóg elektromos zongorája, a Rhodes piano adja. Az Oláh Zoltán bőgős és Csízi László dobos alkotta ritmusszekció fáradhatatlan motorja a kvartettnek. Korábbi projektjeikben olyan zenészek munkásságának állítottak emléket, mint Wes Montgomery, Duke Pearsons, Bobby Timmons vagy Phineas Newborn. A zenekar reperoárjában az utóbbi időben egyre nagyobb teret kaptak a saját kompozíciók, ennek megfelelően a koncert programjának gerincét Rieger-Rozsnyói szerzemények alkotják majd. 

Rieger Attila jazz-gitáros a magyar jazz élet aktív szereplője. Otthonosan mozog a klasszikus jazz műfajaiban, közel áll hozzá a swing, a bebop és az autentikus brazil bossa-nova. Számos sikeres magyar és nemzetközi produkciókban szerepelt, a „2010 legjobb magyar jazz lemeze” Fonogram díjjal kitüntetett zenész. Saját trióját 2008 óta vezeti. A Trio Minor mellett a Juhász Attila Jazz Quartet, és a Magyar Rhapsody Projekt alapító tagja.

Rozsnyói Péter jazz-zonorista zenéjében a bachi tisztaság és a mainstream jazz legkiválóbb előadóinak eleganciája egyesül. Muzsikája letisztult, érzelgésmentes, de óriási érzelmeket hordoz, akár csak Baché. Triójának második albuma Pain of an Angel címmel 2015-ben a BMC Records gondozásában jelent meg, kizárólag improvizációkból álló szólóalbuma várhatóan szeptemberben jelenik meg ugyanitt.

Oláh Zoltán nagybőgős, a magyar jazz középgenerációjának egyik legkiválóbb tagja. Dinamikus, sodró játéka a jazz nagy elődjeit Ray Barownt, Ron Carter, Paul Chamberst idézi. Igazi csapatjátékos. Számos kiváló jazz produkciónak a motorjaként, hallhattuk őt a Harcsa Veronika Quartetben és Bolla Gábor quartetjében. Jelenleg a Gyárfás Trió tagja.

Csízi László jazz-dobos szintén a magyar jazz élet aktív szereplője. A fiatal generáció, sokoldalú és gyakran keresett zenésze. Dinamikus, robbanékony, kifinomult és érzékeny játékában a tradíció tisztelete és a modern mainstream dobjáték szeretete ötvöződik. 2012 februárjában a Magyar Rádió által megrendezett Jávori Vilmos Jazzdob Tehetségkutató Verseny II. helyezettje és különdíjasa. 2011 óta a nemzetközi hírű Modern Art Jazz Orchestra tagja.

attilarieger.com 
bassjazz.com/BassJazz/Zoltan_Olah 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek