Budapest 2019. Dec. 14. (11:00)

Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ


Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A hercegkisasszony elutasítja kérőit, ám egy szép napon az apja úgy dönt, hogy ideje megleckéztetni a dölyfös leányt... Hogyan különböztessük meg az értékest a hamistól? Mi segít elválasztani az igazságot a látszattól? Megváltozhat-e valaki, ha társak segítik ebben? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a BonBon Matiné zenés előadása, amelyben a klasszikus Grimm-mese, a Rigócsőr király szó szerint az orrunk előtt, a fülünk hallatára születik meg a közreműködő zenészeknek köszönhetően.

A Grimm fivérek története több száz éve foglalkoztatja az alkotók képzeletét: gyerek- és felnőttszínházi, bábos vagy akár filmvászonra álmodott változatot is láthattunk már belőle. A kortárs zenei élet sokoldalú alakja, a zeneszerző, zongorista és karmester Dobszay-Meskó Ilona harmadik, gyerekeknek szóló darabját saját zenekarával, a kortárs és klasszikus zeneirodalom magas szintű tolmácsolása mellett elkötelezett Ventoscala Sinfoniettával mutatja be. A játékmester és a koncert házigazdája szerepében Lukácsházi Győző lép színpadra, aki a zongora mögött ülő Dobszay-Meskó Ilona, továbbá Bujtor Balázs hegedű- és Varga Zoltán ütőhangszeres művész aktív közreműködésével gondoskodik arról, hogy a klasszikus zenével ismerkedő fiatalok ráérezzenek a műfaj szépségeire. A színészi adottságokkal is megáldott zenészek humorral közelítenek a történethez. A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

Korosztály: 3-8 év


Közreműködők:
hegedű Bujtor Balázs
zongora Dobszay-Meskó Ilona
ütőhangszerek Varga Zoltán
játékmester Lukácsházi Győző

Alkotók:
zene Dobszay-Meskó Ilona
látvány Maróti Réka
író, rendező Tarr Ferenc

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek