Budapest 2019. aug. 23. (20:00)
Jegyvásárlás

Rita Payés - Elisabeth Roma


Rita Payés - Elisabeth Roma
Közreműködik:
  • Rita Payés - ének, harsona
  • Elisabeth Roma - gitár

A fiatal katalán harsonás és énekes, az alig húszéves Rita Payés, zenész családjának köszönhetően, gyermekkora óta együtt lélegzik a zenével. Előbb zongorázni, majd harsonázni tanult, s hamarosan ez utóbbi vált fő hangszerévé. Felvételt nyert a bőgős és tenorjátékos, Joan Chamorro vezettte híres, különlegesen tehetséges fiatalokból álló Sant Andreu Jazz Bandbe, s velük több album felvételén is részt vett Andrea Motis, Eva Fernandez és Magali Datzira társaságában. 16 évesen jelent meg első albuma, a Joan Chamorro presents Rita Payés, Scott Hamilton, Dick Oats, Scott Robinson, Toni Belenguer és Jo Krause közreműködésével, melyet alig egy évre rá már a Lua Amarela című második lemez követett. Rita hazája legkülönbözőbb színpadain és fesztiváljain játszott már, de Franciaországban és Svájcban is fellépett.

Imagina című legutóbbi projektjét nem mással, mint édesanyjával, Elisabeth Roma klasszikus gitárossal állította össze. Az anya és lánya alkotta duó idén június elején indította útjára debütáló albumának bemutató turnéját, nem is akárhol: a London Catalan Festival 2019 egyik kiemelkedő koncertjét adták a londoni jazz egyik szentélyének számító Pizza Expressben. Az album személyes, bensőséges tükre mindannak a zenének, amely végigkíséri életüket, a tradicionális katalán altatódaloktól a bossa nováig, vagy a fadóig… A családi projekt igazából születésnapi ajándéknak indult tavaly nyáron, amikor Rita kétnapnyi stúdióidőt foglalt le Elisabethnek. A felvételekre való felkészülés és a próbák során újraértékelték és felfrissítették repertoárjukat és hangszereléseiket. Csak a stúdióban eltöltött két nap után döntöttek úgy, hogy tovább folytatják a projektet és az anyagot albumon is megjelentetik. Az Imagina két generáció találkozója, két különböző nézőponté, sem nem szigorúan vett jazz, sem pedig klasszikus zene, inkább Rita és Elisabeth kedvenc zenei stílusainak rendkívül személyes, eredeti értelmezése.

Elisabeth Roma klasszikus zenei háttérrel rendelkezik, de mindig is a latin-amerikai zene volt első számú ihletője, különösen a bossa nova, Jobim, Chico Buarke és Elis Regina hangjai. Konzervatóriumi oktatóként végzett munkája mellett gyakran ad klasszikus gitár koncerteket, mind szólóban, mind nagyobb együttesekben. Hangszerére vonatkozó egyéni elképzeléseit, kiváló muzikalitását és tapasztalatait is beépítette a Ritával játszott repertoárba, kiválóan ötvözve mindezt Rita melódiáinak és improvizációinak személyes hangjaival. 

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 600 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 5 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Bochkor szerint brutális a Tankcsapda új könyve

Bochkor szerint brutális a Tankcsapda új könyve

A címben idézett kifejezés az új Tankcsapda-könyv bemutatóján hangzott el Bochkor Gábor, az esemény moderátora szájából. A brutális szót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Kaláka és a Kaláka Fesztivál is kerek évfordulót ünnepel az idén

Negyvenedik alkalommal rendezik meg idén a Kaláka Fesztivált, az egri Érsekkertben június 27. és 30. között. A koncertek mellett kiállításokkal és irodalmi eseményekkel is várják a közönséget.

Milyen volt a koncert? Kijött a Sum 41 legújabb dala és klipje

Az “A Death In The Family” című dal a zenekar közelgő albumára, az “Order In Decline”-ra fog felkerülni, mely idén július 19-én jelenik meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek