Budapest 2020. máj. 22. (20:00)
Jegyvásárlás

Roy Ayers


Roy Ayers

Lehetetlen néhány mondatba sűríteni Roy Ayers munkásságát és jelentőségét. Mindig vidám, zenéjében is boldogságot sugárzó figurája nélkül máshogyan szólna a grúvos jazz - ezt egyszer élőben is hallani kell.

Kevés olyan előadó van, aki jazzben és soulfunkban is annyira úttörő, mint a vibrafonos-énekes-billentyűs Roy Ayers. Ő mindig az előőrsben foglalt helyet, amikor valami izgalmasan, korábban soha nem hallott fúzióval változott a zenében. Munkássága teremtett és hatott a jazz funkban, a souljazzben, az afrobeatben, az acid jazzben, a hiphopos jazzben, a neosoulban és a jazzes house-ban is. A feelgood-zene örök híve hatvanas évek óta tartó legendás karrierje során először koncertezik Magyarországon.

Az idén nyolcvanéves Roy Ayers tavaly a Glastonbury fesztivál közönségét is elbűvölte, ez az elbűvölés persze egész pályáját jellemzi. A hatvanas években Herbie Mann zenekarában már crossover jazzt játszott, 1970-től Ubiquity projektjével megmutatta, milyen az, amikor jazz-zenészek „lüktetnek” soult és funkot. Fela Kutival az afrobeatet népszerűsítette, aztán a nyolcvanas évek végén bontakozó rare groove/acid jazz mozgalom egyik atyja lett, majd a kilencvenes évekbeli neosoul keresztapja - Erykah Baduval sokat dolgozott együtt. Közben a hiphop aranykorában a producerek az ő lemezeiről csenték a legtöbb hangmintát, az élő jazz-rap fúzióban pedig Guruval és a Rootsszal törte a ritmust és az utat, de még a jazzes-latinos house is más lenne nélküle. Máig keresik a kulcsfigurák: Tyler, the Creatorral működik együtt, Pharrell legnagyobb példaképének tartja és továbbra is varázslatos előadó élőben. Lehetetlen néhány mondatba sűríteni munkásságát és jelentőségét. Mindig vidám, zenéjében is boldogságot sugárzó figurája nélkül máshogyan szólna a grúvos jazz - ezt egyszer élőben is hallani kell.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 900 Ft
II. Árkategória : 4 900 Ft
III. Árkategória : 6 900 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel egyeztetnek

A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel...

Itthon egy fokkal bizakodóbbak a szervezők a nyári szezonnal kapcsolatban, int külföldön, és legtöbben kivárnak vagy eltolják a dátumaikat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál hogy reagál a kialakult helyzetre.

Fish! Krisztián visszajelölte a metálosokat

Bár a válság miatt a koncertek teljesen leálltak, a zenekarok azért a háttérben szorgoskodnak, hogy ha egyszer végre sikerül személyesen is találkozniuk a közönségükkel, legyen némi újdonság is a repertoárban. Ezúttal a fővároshoz köthető NEW FRIEND REQUEST metál csapat dobott össze egy új dalt a Fish! zenekar frontemberével...

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek