Budapest 2019. Nov. 26. (20:00)

Sárik Péter Trió feat. Szőke Nikoletta: Jazzkívánságműsor


Sárik Péter Trió feat. Szőke Nikoletta: Jazzkívánságműsor
Közreműködik:
  • Szőke Nikoletta - ének
  • Sárik Péter - zongora
  • Fonay Tibor - basszusgitár, nagybőgő
  • Gálfi Attila - dob

2010-ben indultak a mai napig töretlen sikerű „Jazzkívánságműsor” koncertek, melyeken a közönség bármilyen stílusú és műfajú dalt kérhet a zenekartól, ők azt azonnal a jazz nyelvén tolmácsolják a hallgatóknak. A koncertsorozat legjobban sikerült darabjai szerepelnek a Jazzkívánságműsor lemezeken, melyből a az első 2014-ben Fonogram-díjat kapott, mint „Az év jazz albuma”, a második pedig 2016-ban volt Fonogram-díj jelölt, szintén ebben a kategóriában.

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a műfajnak. A zenekar tagjainak munkásságát számtalan kitüntetéssel ismerték már el, Sárik Péter Artisjus, Emerton, többszörös Fonogram, Orszácky-díjas művész, 2016-ban az „Év zenésze” kitüntetést kapta, Cegléd város díszpolgára. Fonay Tibor Junior Príma-díjas, a 2013-as országos Orszácky Jackie Basszusgitár Tehetségkutató Verseny győztese, Gálfi Attilával együtt Magyarország vezető jazz-zenekaraiban játszanak.

Szőke Nikoletta a Montreaux-i Nemzetközi Jazz-Énekverseny 2005-ös döntőse és közönségdíjasa, Junior Prima Díjas jazzénekesnő. Olyan világsztárokkal énekelt együtt, mint Bobby McFerrin, Kurt Elling vagy Michel Legrand, fellépett New Yorkban, Tokióban és a világ számos fontos jazzklubjában, lemezei listavezetők voltak Japánban, Magyarország vezető jazz-énekesnőjeként pedig többször is elnyerte az Év Jazzénekesnője díjat.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek