Budapest 2020. Dec. 13. (19:00)

Shalom, Chaverim! - STETL zenekar koncertje vendég: Müller Péter Sziámi


Shalom, Chaverim! - STETL zenekar koncertje vendég: Müller Péter Sziámi

A STETL (jiddis szó, jelentése: város) négy éve alakult, budapesti székhelyű kóser-rock zenekar, akik ötvözik a klezmert, a zsidó világzenét és a rockzenét. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés “reset” után teljesen átalakult a zenekar, az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock, klasszikus és jazz zenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett, Budai Krisztián zenetanár, az ütőhangszereket szólaltatja meg. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby zenekar oszlopos tagja. Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvósszekciót amely a többek között a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, valamint az ország egyik leginkább foglalkoztatott (pl. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia...) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.

A STETL zenéje alapvetően a klasszikus klezmer sztenderdekből, a magyar népi zsidó gyűjtésből és saját témák egyvelegéből épül fel. Céljuk egy teljes mértékben egyedi, táncolható, vidám és pörgős zene és fesztivál hangulat biztosítása a koncertjeiken. 

Az idei EFOTT fesztiválon debütált a megújult STETL. Azóta felléptek a Pozsonyi Pikniken és budapesti klubokban. 2020-ban a Zsidó Művészeti Napok után a nyáron Izraelben, ősszel pedig az USA-ban terveznek turnézni. Mindezek között tervben vannak még hazai fesztiválfellépések, valamint egy különleges színházi előadás megvalósítása is.

A STETL friss dala a Szterotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek