Budapest 2020. Dec. 13. (19:00)

Shalom, Chaverim! - STETL zenekar koncertje vendég: Müller Péter Sziámi


Shalom, Chaverim! - STETL zenekar koncertje vendég: Müller Péter Sziámi

A STETL (jiddis szó, jelentése: város) négy éve alakult, budapesti székhelyű kóser-rock zenekar, akik ötvözik a klezmert, a zsidó világzenét és a rockzenét. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés “reset” után teljesen átalakult a zenekar, az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock, klasszikus és jazz zenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett, Budai Krisztián zenetanár, az ütőhangszereket szólaltatja meg. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby zenekar oszlopos tagja. Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvósszekciót amely a többek között a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, valamint az ország egyik leginkább foglalkoztatott (pl. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia...) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.

A STETL zenéje alapvetően a klasszikus klezmer sztenderdekből, a magyar népi zsidó gyűjtésből és saját témák egyvelegéből épül fel. Céljuk egy teljes mértékben egyedi, táncolható, vidám és pörgős zene és fesztivál hangulat biztosítása a koncertjeiken. 

Az idei EFOTT fesztiválon debütált a megújult STETL. Azóta felléptek a Pozsonyi Pikniken és budapesti klubokban. 2020-ban a Zsidó Művészeti Napok után a nyáron Izraelben, ősszel pedig az USA-ban terveznek turnézni. Mindezek között tervben vannak még hazai fesztiválfellépések, valamint egy különleges színházi előadás megvalósítása is.

A STETL friss dala a Szterotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek