Budapest 2019. júl. 22. (19:00)

Shilpa Ray // The Devil's Trade // VII. Óbudai Blues Fesztivál


Shilpa Ray // The Devil's Trade // VII. Óbudai Blues Fesztivál

19:00 The Devil's Trade
​20:30 Shilpa Ray

A Brooklynból érkező énekesnő és dalszerző, SHILPA RAY (USA) olyan világsztárokkal zenélt együtt, mint NICK CAVE vagy PATTI SMITH. Hangját és zenei világát egyaránt hasonlították már Screamin' Jay Hawkinséhoz és Ella Fitzgeraldéhoz is, vagyis nagyon különböző energiákat szintetizáló alkotóról van szó. Egy indián harmónium kíséretére épülő, elemi erejű zenéjében a blues gyökereit olykor a punk radikalitása felé nyitja meg, így a fesztivál történetében a ’blues and roots’ műfajok utóbbi vonulatát újabb távlatokban képviseli majd.

https://www.shilparay.net/

*****

Makó Dávid vonzódása az amerikai, gitáralapú folkzenéhez már korábbi zenekaraiban is nyilvánvaló volt, ám letisztult formában a THE DEVIL’S TRADE színre lépésével vált uralkodóvá: a Those Miles We Walked Alone című első albumán minimalista hangszerelésű, zömmel akusztikus gitárra épülő dalokat találunk, amelyeket hallgatva ugyan adja magát a párhuzam például David Eugene Edwardsszal, mégis egy egyészen egyedi zenei világ nyílik meg előttünk. Legutóbbi What Happened To The Little Blind Crow című lemezén is az Appalache környéki folk, a blues, a magyar népzenei elemek, a metal és punk színtér öntörvényűségével keveredik.

https://www.facebook.com/TheDevilsTrade/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Ezen a maratonon egy szál futó sem lesz, nemhogy Eliud Kipchoge

Ezen a maratonon egy szál futó sem lesz, nemhogy Eliud...

Bár a 21. században már 2 órán belül is le lehet futni egy maratoni távot, a szervezők kényelmesebbre veszik a tempót: az igazi fanatikusok 11...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Határozott misszióval jönnek – két estét is Magyarországon tölt a dark wave-legenda Mission

Turnéjuk során a brit dark wave kultzenekar minden állomáson egymást követő két estén is fellép – két részre bontva terjedelmes diszkográfiájukat. Ám az, hogy melyik este, mi lesz az esti menü, azt mindig csak az adott pillanat dönti majd el. Április 2-án és 3-án a The Mission a Dürer Kertben.

A United-alapító áRON kihúzta a fiókot Szakonyi Milánnal

Romhányi Áron zeneszerző, zongorista, a United együttes alapító tagja és Szakonyi Milán énekes "Fiókok" címmel jelentették meg legújabb dalukat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek