Budapest 2019. Aug. 20. (18:00)

Ska-Reggae Ünnep a Kobuciban


Ska-Reggae Ünnep a Kobuciban

Speakers of Zion

A Speakers of Zion egy székesfehérvári gyökerekkel rendelkező, már félig fővárosi reggae zenekar. Zenéjében az autentikus roots-on kívül megjelenik a dub lüktetése, és előszeretettel használ dancehall elemeket is arra, hogy megmozgassa közönségét.
A zenekar 2011-ben alakult, és fellépett már olyan előadók társaságában, mint a Ladánybene 27, Irie Maffia, Riddim Colony, Pannonia Allstars Ska Orchestra vagy a kolumbiai Skampida. Mondanivalójában nagy hangsúlyt kap a pozitív gondolkodásmód, a társadalmi szerepvállalás fontossága, valamint küldetésének tartja a szeretet, béke és egység közvetítését minden befogadó fül számára.

YouTube: https://youtu.be/wejiEI4YWiA
Weboldal: http://speakersofzion.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/speakersofzion/

*****

The Three Teadies

Az early reggae és rocksteady stílust képviselő The Three Teadies zenekar 2009 nyarán alakult. Az ötletgazdákat és alapítótagokat elsősorban a fenti stílusok hazai képviseletének hiánya buzdította. Első, három számból álló demójuk 2009 őszén jelent meg, ezután aktív koncertezésbe kezdett az ekkor még leginkább feldolgozásokat játszó zenekar.
A tagokat összekovácsoló közös alkotóvágy, és a stílus szeretete következtében egyre több saját dal született, így fokozatosan cserélődött le a repertoár. A 2010 tavaszán megjelenő Rocket In My Pocket című kislemez már erről a változásról tett tanúbizonyságot. Ezzel a referencialemezzel indult neki ez együttes a hazai fesztiváloknak és a környező országok klubjainak, többek között a holland Upsessions zenekarral karöltve. 2010-ben elnyerték a Pécsi Egyetemi Napok első helyezését, és ugyanebben az évben hazavitték a Reggae Contest 2010 ezüstérmét is.
2011-ben megjelent első nagylemezük Hardest Time címmel.
2013 decemberében elkészült a Margit című single, mely egy Judge Dread szellemében forgatott klippel együtt került bemutatásra.
A zenekar jelenleg is koncertezik Budapesten valamint vidéki városokban.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Re4Tzcbvkas
Facebook: https://www.facebook.com/3teadies/

*****

Super Starsky

A Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze 2011-ben – azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát.
Az ötlet bevált: hamar kiderült, hogy az unásig játszott örökzöld slágerek is megszólalhatnak izgalmasan, ha azokat nem haknisan-lagzisan, hanem zúzósan, energikusan adják elő. Ezért aztán a Super Starsky abban a szerencsés helyzetben van, hogy hívják elegáns céges
rendezvényekre és utcabálokra, fesztiválokra, éppúgy, mint az alternatív szórakozóhelyekre.
A zenekar többször meghívást kapott a Sziget fesztiválra, háromszor lépett fel a Gödör Klub szilveszterén, többször játszott az Egri Bikavér Ünnep nagyszínpadán, meghívták Szlovákia egyik legnagyobb gasztrofesztiváljára, zenélt a Petőfi Csarnok nagyszínpadán, visszatérő
vendég a Kobuci kertben és az ismert budapesti klubokban.

YouTube: https://youtu.be/c_mV6dWIWj4
Facebook: https://www.facebook.com/superstarsky/

*****

Western Sound System

A Western Sound System két selector, JD Littlehead és Darth Wada szüleménye, mely a 60-as és 70-es évek jamaicai zenéire építi alapjait, melyben többek között a ska, a rocksteady, az early reggae és a reggae dominál.
A név is erre alapoz, ugyanis Jamaicában a fenti korszakra jellemző volt a western filmek iránti mérhetetlen rajongás, mely ebben az időszakban számtalan művészt ihletett meg.
Az tradicionális hangzást erősíti, hogy a dalok autentikusan kizárólag vinyl-ről szólalnak meg, hogy minden feltétel adott legyen egy klasszikus reggae partyhoz.

YouTube: https://youtu.be/1Ru1ULIkw_A
Facebook: https://www.facebook.com/westernsound/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek