Budapest 2020. Feb. 14. (20:00)

SlovenijaJazz & Beyond - Igor Lumpert


SlovenijaJazz & Beyond - Igor Lumpert
Közreműködik:
  • Igor Lumpert - tenorszaxofon
  • Greg Ward - altszaxofon
  • Masa Kamaguchi - nagybőgő
  • Kenny Grohowski - dob

Az 1975-ös születésű szlovén szaxofonos-zeneszerző, Igor Lumpert 19 éves korában kezdte felsőbb zenei tanulmányait Ausztriában, a linzi Bruckner Konzervatóriumban, ahol Doug Hammond és Harry Sokal tanítványa volt. Miután Linzben kitüntetéssel végzett, a világ egyik legjelentősebb bőgősétől, Reggie Workmantől meghívást kapott a New York-i New School University-re. 2000 őszétől itt tanult tovább ösztöndíjjal, a világ legkitűnőbb zenészei – George Garzone, Reggie Workman, Buster Williams, Chico Hamilton, Billy Harper és mások – keze alatt. 

A progresszív tenorszaxofonos zenéje a jazz, a kelet-európai zene és a klasszikus zene egyedülálló ötvözetét alkotja. Az Innertextures, Lumpert 2004 óta folyamatosan aktívan működő zenekara, jól példázza Igor szenvedélyét az új és újabb merész zenei kalandozások iránt. A két szaxofonossal felálló – Igor tenorjához Greg Ward lenyűgöző altszaxofon játéka társul – és pazar ritmusszekciójú, rendkívül erőteljes és dinamikus megszólalású kvartett eddigi két Opus-beli koncertje mindezt fényesen bizonyította. A csapat negyedik albuma, a Clean Feed gondozásában 2018-ban kiadott Eleven, komoly szakmai és közönségsikert aratott az óceán mindkét oldalán.

Igor Lumpert számtalan jazz fesztiválon fellépett már, s együttesével a New York-i klubok – Jazz Standard, Birdland, Cornelia Street Cafe, Supper Club, 55 Bar – mellett Bécs, München, Linz, Zágráb, Belgrád, Szarajevó, Újvidék, Athén, Kréta, Velence – és immár Budapest – jazz klubjaiban is otthon van. 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek