Budapest 2019. Nov. 16. (19:00)

Solaris - Nostradamus 2.0 lemezbemutató koncert


Solaris - Nostradamus 2.0 lemezbemutató koncert

Nostradamus 2.0 / Az Idő Rendje

Idén 20 éve, 1999-ben jelent meg a SOLARIS zenekar legendás Nostradamus-albuma, a Próféciák Könyve. Az évforduló tiszteletére az együttes óriási fába vágta a fejszéjét: elkészítik az időközben kultikussá vált album folytatását, a NOSTRADAMUS 2.0-t! A lemez stúdiómunkálatai javában folynak, a megjelenés dátuma az élő lemezbemutató dátuma is egyben: 2019. november 16.

A NOSTRADAMUS 2.0 igazi concept-album, különleges Ars poetica-val:

A fontos dolgokat SENKI sem látta előre.

Meg sem született látomások - ez is lehetne a címe. (Lehet, hogy lesz is.... :)

Az egész koncepció szinte felesel a zenekar első NOSTRADAMUS lemezével. Olyan témákat vesz végig, amik meghatározták a mi mai világunkat, de képtelenség lett volna előre látni őket. Csak néhány fontos példa, amolyan munkacímek az anyagból:

50
Idén 50 éve, hogy 1969. július 20.-án Niel Amstrong és Edwin Aldrin a Holdra lépett. Nostradamus számára még az sem volt világos, mi is valójában a Hold, a Nap, mik a bolygók és a csillagok.
És így azért nehéz lett volna bármit is jövendölni az emberiségnek erről a "hatalmas kis" lépéséről....

Az Idő Rendje - Ezt a zenét Carlo Rovelli könyve inspirálta. Az idő olyan rejtély, amelyről mindenkinek van személyes tapasztalata, de igazi természetéről Nostradamus kora alig tudhatott valamit. Az idő radikális átalakuláson ment át Newtontól Einsteinig, és azóta is formálódik a fejünkben a róla alkotott kép. Múlt és jövő már nem egymás ellentettjei. Eltűnt, amiben mindenki hisz: hogy az egyetlen biztos pont a jelen. "Idő márpedig nincs!" - mondja az olasz fizikus.
Hát valami ilyesmi piszkálta meg a zenekar fantáziáját.

NetDown - A Hálózat Hajnala. Ezt a témát feltehetőleg nem kell magyarázni, pedig egyáltalán nem volt előre látható szinte semmi abból az információs BigBang-ből, aminek szemtanúi vagyunk. Nostradamusnak esélye sem lett volna megjövendölni semmi hasonlót....

A Főnix szárnyai II. / Információs Háború - Ez a tétel szerves folytatása az előzőnek, és egyben az első Nostradamus-albumon megjelent téma továbbgondolása is. Mind zeneileg, mind koncepciójában, csakhogy most a modernkori hadviselés egy olyan formájáról szól, amiről Nostradamus nem is álmodhatott.

Returnity (Return to Eternity - Visszatérés az örökkévalósághoz)
Ez a szám teljes nonszensz. Nagyon-nagyon közel áll a szívünkhöz, főként azért, mert olyan meglepetéssel készül, ami gyakorlatilag lehetetlen.....

Összefoglalás helyett:

Ha volna igazi jövőbe látás, nem lenne szabad akarat - mondja Aquinói Szent Tamás.

Hát valami ilyesmiről készül szólni az az album, aminek élő bemutatóját 2019. november 16-án tartja a SOLARIS. Húsz évvel az első Nostradamus-album megjelenése után.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek