Budapest 2019. Oct. 28. (20:30)

SOMLÓ DÁVID: LISTENING CLUB – HALF ASLEEP


SOMLÓ DÁVID: LISTENING CLUB – HALF ASLEEP

Hol van az a vékony vonal, amikor még nem alszom, de már nem vagyok ébren? Lehetséges- e többen ugyanazt álmodni? Irányíthatják hangok az álmokat? Somló Dávid hangperformansz-sorozata a hallgatás és a térérzékelés határait kutatja – ezúttal az álom és az ébrenlét határán. Az esemény során a résztvevők invitációt kapnak arra, hogy a Trafó üres terében kényelmesen elhelyezkedve, közös utat tegyenek meg a félálom nehezen megragadható, képekkel és asszociációkkal teli világában.

A minden alkalommal megújuló előadás során talált és kreált hangokból, minimalista zenei elemekből építkezve, egy ismeretlenül ismerős, folyton változó környezet épül fel és veszi körül a befogadót. A hallgatók képzeletét és érzékelését filmszerű dramaturgiával vezető hang kompozíció a félhomályban mindenkinek más belső narratívát ajánl, míg az egyes jelenlevők figyelmének összeadódása egy intenzív közös teret teremt. A Listening Club így lesz olyan esemény, ami műfajoktól vagy befogadói szerepektől független közösségi élményt kínál. "A hang egyre növekszik a térben, amíg mindent betöltő, mindent megrezgető nem lesz. Majd, a csukott szemem mögött a hang materializálódik, saját testet, anyagot, méretet ölt. (...) A tér érzékelésünk folyamatosan változik, nincsenek többé falak vagy tető, a semmiben lebegünk, messze a mindennapi realitásainktól." Viktória Beličáková, kapcsolj.be blog

"A gyerekkorom jutott eszembe, amikor azzal hipnotizáltuk magunkat, hogy a lámpába néztünk és közben az apró zajokat hallgattuk... Az előadás kis pillanatokat ragadott és növelt meg a hallásomon keresztül. Fel és le utaztatott magával, miközben arra az időre emlékeztet, amikor minden hang új volt. Olyan mintha kinyílt volna egy új érzékelés." Nézői visszajelzés

Somló Dávid egy Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készített, amelyek mobil hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy, a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásaival nemcsak Európa-szerte, de Brazíliában is találkozhatott a közönség többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), a Festival d'Avignon (FR), az Audiograft Festival (UK), a Montag Modus (GER) és az UH Fesztivál (HU) keretében.

Koncepció, hang, fény: Somló Dávid

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek