Budapest 2019. Oct. 10. (20:00)

Soso Lakatos Special 4tet


Soso Lakatos Special 4tet
Közreműködik:
  • Soso Lakatos Sándor - szaxofon
  • Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
  • Orbán György - nagybőgő
  • Balázs Elemér - dob

A kirobbanóan tehetséges, fiatal altszaxofonos Soso Lakatos Sándor 12 éves kora óta játszik a nyilvánosság előtt. Black Birds nevű első zenekara után a következő, az akkor 14-16 éves fiatalokból álló Next Generation zenekarral már komoly sikereket ért el, így például a Getxo nemzetközi jazz fesztiválon harmadik helyezést ért el a csapat, de felléptek a londoni Spitz-ben és a 606 Clubban is. Soso itthon már élvonalbeli zenészekkel játszott, amikor 20 évesen elment Amszterdamba tanulni, ahol olyan világhírű amerikai zenészek mesterkurzusain vett részt, mint Miguel Zenon, Branford Marsalis, Gerard Presencer, vagy Brad Mehldau. Kiemelkedő tanulmányainak köszönhetően Huygens-ösztöndíjas lett, s mindeközben Hollandia és Európa számos neves klubjában is fellépett. Az Amszterdamban töltött hét év során, saját fogalmazása szerint új kapuk és világok nyiltak meg számára és úgy zenészként, mint emberként nagyon sok tapasztalatot szerzett. 

Hazatérése óta csiszolt, intelligens, roppant ötletes játékával számos zenekarban és projektben gazdagítja a hazai jazz palettát, mint például a Bágyi Balázs New Quartet, a Tzumo Exclusive, vagy a Barcza Horváth József vezette Bart’z eColony Band. A fiatal hazai jazznemzedék krémjéből álló saját kvartettjét hosszabb ideje vezeti. A mostani koncerten viszont olyan felállású csapattal lép első ízben színpadra, amelyet bízvást nevezhetünk supergroupnak is.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek