Budapest 2020. Jul. 02. (20:00)

Subtones: Octopus – lemezbemutató


Subtones: Octopus – lemezbemutató
Közreműködik:
  • Jónás Vera - ének
  • Kiss Flóra - ének
  • Benkő Dávid - billentyűs hangszerek
  • Csízi László - dob
  • Csókás Zsolt - gitár
  • Fonay Tibor - basszusgitár
  • Subicz Gábor - trombita
  • Szarvas Dávid - beatbox, ütőhangszerek

Virtuóz jazz-funk koncertzenekarként indult, Octopus című albumukkal azonban új hangzások felé veszi az irányt a Subicz Gábor vezette Subtones. Nem véletlenül kapta a lemez az Octopus címet: „Bár a zenekar már évek óta játszik, most érzem azt, hogy végre valóban arccal rendelkező élőlénnyé változott. A feje én vagyok, és nyolc karja van, mint egy polipnak: Kiss Flóra és Jónás Vera énekesnők és szerzők a dalokat hívják életre, Benkő Dávid, Csókás Zsolt és Fonay Tibor építik fel a zenét, Csízi László és Szarvas Dávid a ritmusvázt adják az egészhez, és végül Fenyvesi Márton a sound designer, akit szinte kilencedik tagként kezelünk mindannyian” – meséli Subicz Gábor, jazztrombitás-zeneszerző, a csapat vezetője. Az album dalaiban a legkülönbözőbb zenei világok olvadnak egybe, teret adva szikár dalformáknak és a nagyívű improvizációknak egyaránt. „Általában nagyon különböző zenéket hallgatok egymás után, klasszikus zenét, jazzt, elektronikust, régi tánczenét, népzenét, progresszív, repetitív, vagy akár szabad dolgokat. Amikor a sok munkától kiürülök, akkor kell valami, ami laktató, de izgalmas, átmozgat, de azért az intellektusomat is leköti, és mindenekelőtt érző emberként hat rám. Legutóbb, nagyjából egy éve azon vettem magam észre, hogy nem találok ilyen lemezt. Ekkor kissé nagyképűen úgy döntöttem, hogy írok magamnak egyet! Ez lett az Octopus” – idézi fel a lemez születését a zenekarvezető.

Fotó: Dancs Enikő Bianka

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek