Budapest 2017. Dec. 10. (19:30)

Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig


Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig

 

A Kossuth- és Liszt-díjas Szakcsi Lakatos Béla, akit a Müpa a hazai jazzélet előadói közül elsőként választott Az évad művészévé 2017/18-ra, zongoraművészként, zeneszerzőként, a legkülönbözőbb zenei stílusok értő tolmácsaként és improvizátorként is egyedülálló.

Gyermekkorában arról álmodott, hogy híres zeneszerző, a klasszikus zene jeles előadója lesz, ám a konzervatóriumi évek alatt elcsábította a jazz. Példaképe, Leonard Bernstein útmutatása alapján azonban pályája során mindig arra törekedett, hogy minden zenei műfajban otthonosan mozogjon, így a komolyzene soha nem szorult teljesen háttérbe. 2002-ben a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral előadta Mozart D-dúr („Koronázási”) zongoraversenyét, a cadenzákban saját jazzimprovizációit játszva, de előszeretettel kalandozott a népzene és a pop világában is. 
Erre az estre is a legkülönbözőbb műfajokon átívelő műsorral készül, de a koncert mindkét részében fontos szerephez jutnak rögtönzései. Először Johann Sebastian Bach c-moll versenymű két zongorára című kompozícióját adja elő fiával, Szakcsi Lakatos Róberttel, aki édesapjához hasonlóan sokoldalú muzsikus, majd Bartók Béla II. vonósnégyesét hallhatjuk a Kelemen Kvartett előadásában, a tételek között Szakcsi improvizációival. A második részben az est főszereplőjének vendége Presser Gábor lesz, akivel közös rögtönzéseket és Presser-dalokat is előadnak. Utóbbiakat Falusi Mariann éneke gazdagítja további színekkel.


Rendező: Müpa

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek