Budapest 2020. márc. 12. (18:30)

Takáts Eszter Trió


Takáts Eszter Trió

Takáts Eszter Magyarország egyik legsokoldalúbb, legszínesebb, legkreatívabb énekesnője, de nevezték már a "létező legjobb dalszerzőnek is.

Kérdés persze, hogy a "karcos, intim rock & roll" vagy éppen a blues-os folk mennyire fér bele az igényes popzene meghatározásba, az azonban vitathatatlan, hogy Takáts Eszter több mint egy évtizede ontja magából a rádióbarát slágereket. Olyan szívvel, életkedvvel, nyíltsággal és magához öleléssel tágítja a pop műfajának kereteit, ami párját ritkítja. A zeneszerzés és gitározás mellett a szövegeket is ő jegyzi, nyakig benne van a hangszerelésben, kivételesen és egyedien jó hangja van, egyszerűen dőlnek belőle a melódiák.

Takáts Eszter a Pécsi Tudományegyetem ének-karvezető szakán végzett, majd 20 éven át tagja volt a Pécsi Kamarakórusnak, mellyel nemzetközi díjakat nyertek. A könnyűzenére való átnyergelését követően 2005-ben – Lukács Sándorral – megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivált. Számos formációban zenélt, majd az Európa Kiadó gitárosával, Kischner Péterrel létrehozta a Takáts Eszter Beat Bandet. Több mint tucatnyi lemezét követően a 2017-es Bocsáss meg című albumát a szakma az év legjobbjai között sorolta.

Ezúttal kamara-formációjával, Horváth Mihály szájharmonikással és Czimerman Csaba dobos-ütőhangszeressel kiegészülve tárja fel "átgondolt érzelmeit érző gondolkodóknak".

A koncertet az NKA Hangfoglaló Programja támogatja.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Jártál a Palace-ba vagy a Flörtbe?

Jártál a Palace-ba vagy a Flörtbe?

Siófok nagystrandján, a Plázson legendás klubok várják egykori vendégeiket egy zenés-táncos nosztalgiázásra a hétvégén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Billie Eilish reklámarc lett

A Deutche Telekom reklámját generációja leghíresebb popsztárja narrálja – írja a Kreatív.hu.

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva vagy csak egyszerű emberi tájékozatlanság miatt, de sikerült egymás torkának ugrasztani a szakmabelieket és a civileket. Hogy a szakmán belüli villongásokról már ne is szóljunk. (De.)...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek