Budapest 2020. márc. 12. (18:30)

Takáts Eszter Trió


Takáts Eszter Trió

Takáts Eszter Magyarország egyik legsokoldalúbb, legszínesebb, legkreatívabb énekesnője, de nevezték már a "létező legjobb dalszerzőnek is.

Kérdés persze, hogy a "karcos, intim rock & roll" vagy éppen a blues-os folk mennyire fér bele az igényes popzene meghatározásba, az azonban vitathatatlan, hogy Takáts Eszter több mint egy évtizede ontja magából a rádióbarát slágereket. Olyan szívvel, életkedvvel, nyíltsággal és magához öleléssel tágítja a pop műfajának kereteit, ami párját ritkítja. A zeneszerzés és gitározás mellett a szövegeket is ő jegyzi, nyakig benne van a hangszerelésben, kivételesen és egyedien jó hangja van, egyszerűen dőlnek belőle a melódiák.

Takáts Eszter a Pécsi Tudományegyetem ének-karvezető szakán végzett, majd 20 éven át tagja volt a Pécsi Kamarakórusnak, mellyel nemzetközi díjakat nyertek. A könnyűzenére való átnyergelését követően 2005-ben – Lukács Sándorral – megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivált. Számos formációban zenélt, majd az Európa Kiadó gitárosával, Kischner Péterrel létrehozta a Takáts Eszter Beat Bandet. Több mint tucatnyi lemezét követően a 2017-es Bocsáss meg című albumát a szakma az év legjobbjai között sorolta.

Ezúttal kamara-formációjával, Horváth Mihály szájharmonikással és Czimerman Csaba dobos-ütőhangszeressel kiegészülve tárja fel "átgondolt érzelmeit érző gondolkodóknak".

A koncertet az NKA Hangfoglaló Programja támogatja.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel egyeztetnek

A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel...

Itthon egy fokkal bizakodóbbak a szervezők a nyári szezonnal kapcsolatban, int külföldön, és legtöbben kivárnak vagy eltolják a dátumaikat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál hogy reagál a kialakult helyzetre.

Fish! Krisztián visszajelölte a metálosokat

Bár a válság miatt a koncertek teljesen leálltak, a zenekarok azért a háttérben szorgoskodnak, hogy ha egyszer végre sikerül személyesen is találkozniuk a közönségükkel, legyen némi újdonság is a repertoárban. Ezúttal a fővároshoz köthető NEW FRIEND REQUEST metál csapat dobott össze egy új dalt a Fish! zenekar frontemberével...

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek